Zirvede Haber

Günlerdir kapalı…Bursa Botanik Park bu hafta açılacak mı?

Günlerdir kapalı…Bursa Botanik Park bu hafta açılacak mı?

Yunuseli Havaalanı ile ilgili imara açılma tartışmalarının yaşlandığı son günlerde Erdem Saker döneminde Bursa’ya kazandırılan Botanik Park, sıkça kente nefes aldıran ender yeşil alanlardan biri olarak örnek verildi. Botanik Park, 5 Şubat’ta altyapı ve peyzaj çalışmaları için 15 günlüğüne kapatılmış, daha sonra hava muhalefeti nedeniyle süre bir 15 gün daha uzatılmıştı. Parkın belirtilen tarihe yetiştirilip yetiştirilemeyeceği merak konusu.

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker tarafından Bursa’ya kazandırılan Botanik Park, 400 dönümlük alanıyla kentin en önemli nefes alma alanları arasında yer alıyor.

Özellikle Yunuseli Havaalanı ile ilgili imar tartışmalarının yaşandığı son günlerde Botanik Park gibi kente değer katan yeşil alanların önemi sıkça vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi, Botanik Park’ı 5 Şubat’ta altyapı ve peyzaj düzenlemeleri için 5 günlüğüne kapatmıştı.

Ancak o sürenin dolduğu gün yani 19 Şubat’ta belediyeden bir açıklama daha yapıldı.

Bursa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle çalışmaların yapılamadığı belirtilen açıklamada Botanik Park’ın bir 15 gün daha kapalı kalacağı duyuruldu.

enBursa.com ekibi Botanik Park’taki çalışmaları gözlemledi.

Resmi açıklamaya göre 5 Mart Cuma günü tamamlanması gereken çalışmaların yetiştirilip yetiştirilemeyeceği merak ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ