Zirvede Haber

Sokak Canlılarına Belediye Eliyle Yapılanlar Reva mı!

Sokak Canlılarına Belediye Eliyle Yapılanlar Reva mı!
“İlçemizde giderek artan başıboş sokak hayvanları problemi için çözüm beklerken, Orhangazi sokak hayvanları rehabilitasyon merkezindeki görüntüler sokakta kalsınlar daha iyi dedirtti.” İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Kaya; hafta sonu gittiği barınakta karşılaştıkları görüntü sonrası yaptığı açıklama da,  “Görüntülerde her şey aşikar iken ”mesnetsizce personelimize atılan suçlamalar” diye açıklama yapacağınıza barınağın temizliğini yapıp, eksiklerini giderip Sayın Belediye Başkanının orada çekilmiş bir fotoğrafı ile gereken yapılmıştır diye bir paylaşım yapsaydınız daha iyi niyetli olmaz mıydı?”
EVİN İÇİNDEN HABERİNİZ YOK!
“Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi Orhangazi Belediyesinin yetkisinde.Yani can dostlarımızın bu evinde şu an ev sahibi sizsiniz. Evinize gelen misafiri böylemi ağırlıyorsunuz. Kusura bakmayın ama sizin daha evinizin içinden haberiniz yok. Evinizdeki misafir perişan iken dışardakilere ”can dostlarımızı kimsesiz bırakmadık” diye paylaşımlar yapıyorsunuz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hafta sonu mama dağıtmış boy boy fotoğraflarını gördük. Sayın Alinur Aktaş Bursa da milyonluk sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinin ihalesini yapmış mutlu olduk. Peki mevcuttaki barınakların sahipsizliğinden haberdar mıdır? Orhangazi Belediyesinin Zabıta ekipleri sokak hayvanlarını beslemiş, elbette teşekkür ederiz. Ancak Sayın Bekir Aydın barınağın yerini biliyor mu?
İYİ Parti Gençlik teşkilatımızın 2 ay önce sizlere bir takım soruları oldu. Muhatap alıp cevap verme nezaketinde bile bulunmadınız. Şubat Belediye Meclisinde İYİ Parti Belediye Meclis üyelerimizin soruları oldu, bakıyoruz dediniz.
İlçemizdeki sanayi kuruluşlarından birinin değerli bir projesi olduğunu biliyoruz. Can dostlarımızın bakımı için çok kapsamlı bir barınağın tamamen yapımını üstlenmeleri devamında barınaktaki misafirlerin bakımını üstlenmesine rağmen bir adım atmayı düşünüyor musunuz?
2019 yılında sadece belediyenin yakaladığı 1474 başıboş haldeki sokak köpeğini yakalayıp sadece 34 adet kısırlaştırma, 17 sahiplendirme ile bu sorunun çözülme şansı var mı? Orhangazi Veteriner İşleri müdürlüğü ne iş yapar, personel mi yetersiz, bütçesi mi yok? Soruşturma açılacakmış, ihmali olanlar bulunacakmış. Bu kötü durumu yerinde görmemiş olabilirsiniz. Defalarca görüntüler size ulaştırılmasına, ikaz edilmenize rağmen harekete geçmek için ne bekliyorsunuz. Bir zahmet görevinizi yapın, bu sizin göreviniz!” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ