Zirvede Haber

Bursa’ya 1,6 milyarlık müjde! OLAY’dan ses getirecek haber…

Bursa’ya 1,6 milyarlık müjde! OLAY’dan ses getirecek haber…

Bursa’nın beklediği habere Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, o müjdeli haberi bugünkü köşesine taşıdı…

Haberi… Salı günü yaptığımız ve olay.com.tr’den yayınlanan röportaj sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdi.

“Şehir Hastanesi hattı için çalışma başladı. Yakında Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla temel atacağız.”

Bu sözleri duyunca heyecanlandık.

Çünkü…

15 Ekim 2020’de davet yöntemiyle ihale kararı alındığını, 4 firmanın katıldığı 27 Ekim’deki ihalede en iyi teklifi 1 milyar 607 milyon 824 bin lirayla Söğüt İnşaat-Taşyapı İnşaat ortaklığının verdiğini bu sütunlardan duyurduk.

1 Aralık günü de Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün’ün ekibiyle gelip güzergahta inceleme yaptıklarını aktardık.

İşte…

Ulaştırma Bakanlığı’nın Bursa’daki ilk raylı sistem yatırımı olan Bursaray’ın Emek’ten Balat ve Şehir Hastanesi’ne Uzatılması Projesi’nde yeni süreci Başkan Aktaş şöyle açıkladı:

“Çalışmaya Emek’ten başladık. Haritalama yapıldı, yol üzerinde panellerde çalışma oldu. Şimdi yol aksını değiştireceğiz.”

Şu uyarıyı da yaptı:

“Yeraltına girileceği için trafiğe bir miktar olumsuz yansımaları olacak. Onu da bertaraf edecek farklı formüller bulduk. Onların da altyapılarını hazırladıktan sonra süreci başlatacağız.”

Projeye gelince…

Temel atma töreni hazırlıklarının başladığı Şehir Hastanesi Metrosu için tamamı yeraltından 6.1 kilometre hat yapılacak. Hat sonuna da 100 araçlık parklanma alanıyla 7 hatlı ve 14 bin metrekarelik atölye planlandı.

Güzergahta…

Yerin 20 metre altında 120’şer metrelik 4 istasyon ve 14 kurb inşa edilecek.

Çevre Yolu Viyadüğü ile Hızlı Tren Viyadüğü altından geçecek olan ve aç-kapa yöntemiyle yapılacak metro hattı 3 etaptan oluşacak.

Buna göre…

Geçit-Cami istasyonları arası 720 metre, Cami-Hızlı Tren Garı istasyonları arası 1.520 metre, Gar-Şehir Hastanesi istasyonları arası da 1.450 metre olacak.

Emek İstasyonu’ndan sonra yeraltına giriş de yüzde 4.49’la en yüksek eğimi oluşturacak.

Mudanya Yolu güzergahı değişecek

Temel atma hazırlığı başlayan Şehir Hastanesi Metrosu hattı, Emek çıkışından sonra yeraltına girerken tüneller aç-kapa yöntemiyle yapılacak.

O nedenle…

Geçit’ten Hızlı Tren Garı istasyonuna kadar olan yaklaşık 2.5 kilometrelik bölümün inşaatı en çok Mudanya Yolu trafiğini etkileyecek. Bu sürecin yaz aylarına rastlaması ise sıkıntıyı arttıracak.

O bakımdan…

Mudanya Yolu’nda kazılacak bölümlere alternatif güzergah çalışmaları sürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ