Zirvede Haber

Yanlış yoldasınız sizi kimse iktidar yapmaz!

Yanlış yoldasınız sizi kimse iktidar yapmaz!

Devlet eski Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa Gençlik Kolları Kongresi’nde gençlere uyarılarda bulundu. Çelik, “Birileri bize diş bilemeye çalışıyor, havanızı alırsınız, havanızı. Acı olan ne biliyor musunuz? Dışarıdakiler bu planları yaptılar, ettiler. Hatta son dönemlerde kendi içimizden çıkıp daha ateşli bir şekilde bu nesle, bu gidişata dur demeye çalışan zavallılara sesleniyorum, yanlış yoldasınız sizi kimse iktidar yapmaz” dedi.AK Parti Bursa’da bugün gençlik kolları kongresi heyecanı yaşandı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye katılan Devlet eski Bakanı Faruk Çelik, yapmış olduğu konuşmada gençlere önemli uyarılarda bulundu.

Çelik, “Değer yargılarına bağlı nesiller yetiştirmek için çok mücadele edildi. Bu milletin değer yargıları var. Onlara bağlı nesillere ihtiyaç vardı. O kadar çok kişinin emeği var ki, gidin Emir Sultan Mezarlığı’nda onları görüsünüz, gidiniz Barutluk Mezarlığı’nda görürsünüz, gidiniz şehrin çeşitli mezarlıklarında o büyüklerimizi görürsünüz. Onların bir amacı vardı. Bu milletin değer yargılarına sahip nesiller yetiştirmekti.Çok şükür bugün keşke hayatta olsalar bu kürsüden, bu salondan sizleri görseler inanıyorum ki onların gözleri yaşaracak, ağlayacaklar; “Çok şükür Allah’ım diyecekler. Onların bir amacı vardı Sultan Alparslan’ın, Osmangazi’nin, Sultan Fatih’in, Asım’ın neslini yetiştirmek, Necip Fazıl’ın tabiriyle ‘neslim’ diyebilen bir nesil yetiştirmek.” dedi

‘GELECEĞİMİZİ AYDINLATACAK DİYE BEKLEDİĞİMİZ NESİL FETÖ BELASIYLA KARŞI KARŞIYA KALDI’
Konuşmasına devam eden Faruk Çelik, “Ama gençler bu böyle mi devam etti? Bir kulvarda böyle mücadele ederken diğer yandan çok farklı şeyler oldu. Milletin değer yargılarından nesillerini koparmak, onları inkarcı bir nesil yapmak, değer yargılarını reddiye çeken nesiller yetiştirmek için dört koldan bu milletin gençliğine saldırdılar. İşte sağ-sol mücadelesiyle 80 öncesinde bu milletin en güzel yetişmiş gençliğini alıp götürdüler. Birçoğunu mezara birçoğunu da hapishaneye gönderdiler. Orada bitti mi? Bitmedi. Arkasından terör olaylarıyla binlerce gencin kanına girildiği gibi binlerce gencin de beynine girildi ve onlar uzaklaştırıldı. Son dönemde ise sinsi bir bela ile gençliğimiz karşı karşıya bırakıldı. Yine yetişmiş, geleceğimizi aydınlatacak diye beklediğimiz nesil FETÖ belasıyla karşı karşıya kaldı. Yine neslimiz elimizden alındı gitti.” ifadesini kullandı.


‘HAVANIZI ALIRSINIZ, HAVANIZI!’

Gençlere uyarılarda bulunan Çelik, “Gençler zor bir dönemden geçiyoruz. Pandemi, ekonomik sıkıntılar diyoruz birçok problemlerle karşı karşıyayız. Bakınız, kimse ümitsiz olmasın. Hiçbiriniz geleceğe ümitsiz bir şekilde bakmayın. Biz ne sıkıntılar aştık be, ne problemleri geride bıraktık be! Birileri bize diş bilemeye çalışıyor, havanızı alırsınız, havanızı  Acı olan ne biliyor musunuz? Dışarıdakiler bu planları yaptılar, ettiler. Hatta son dönemlerde kendi içimizden çıkıp daha ateşli bir şekilde bu nesle, bu gidişata dur demeye çalışan zavallılara sesleniyorum, yanlış yoldasınız sizi kimse iktidar yapmaz ama size verilen görev nihayetinde gördüğünüzde mevcut iktidarı, iktidardan etme görevidir. Bu yanlış yoldan dönün diye bütün dostlara, bütün şuurlulara, şuursuzca yaklaşan herkese söylüyorum. Yalnızlık gençlerin bir sorunu, bireysellik gençlerin bir sorunu, kötü alışkanlıklar kötü arkadaş gençlerin bir sorunu. AK Gençlik bakınız, yanlış yolda olan gençliğin elinden tutmak zorundasınız. Ben başaracağınıza inanıyorum, bir gençlik hareketiyle Bursa’nın sallanacağına, silkeleneceğine inanıyorum. Ve bu başaracak olan siz gençleri kutluyorum.” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ