Zirvede Haber

TYP’Lİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ BBP OSMANGAZİ İLÇEYİ ZİYARET ETTİ

TYP’Lİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ BBP OSMANGAZİ İLÇEYİ ZİYARET ETTİ

Toplum yararına program (TYP) kapsamında Bursa’daki okullarda görevli Güvenlik Görevlileri TYP kadro mücadelesi sürdüren emekçiler Büyük Birlik Partisi Osmangazi İlçe Başkanlığını ziyaret ederek ve haklı mücadeleleri için destek istediler. Yaklaşık 30 bin kişilik bir kitleye sahip olan okul güvenlik görevlileri, okulların kapalı olduğu bu zorlu pandemi sürecinde Valilikler tarafından bankalarda, hastanelerde ve daha birçok kuruma görevlendirilmeye devam ediyor.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen TYP mağdurları siyasi partileri de ziyaret ederek bu haklı mücadeleleri için destek bekliyorlar. Toplum yararına Program (TYP) kapsamında çalışan emekçiler “Bizler bu salgın döneminde çeşitli kurumlara görevlendirilerek işimizi soğuk demeden, virüs demeden yapıyoruz. Çalışma süremiz bittiğinde işsiz kalmak istemiyoruz.

Hükümet ve milli eğitim bakanı bizleri görmezden gelmesin. Bakanlığımızdan bu konuda bir müjdeli haber bekliyoruz” dediler. Büyük Birlik Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Şaban Demir; “İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Program (TYP) ile kamuya geçici süreli olarak işe giren on binlerce kişi buradan geçimini sağlamakla uğraşıyor. Kamuda çalışma imkanı bulsalar da en ağır ve en zor şartlarda çalışan bu personeller her yıl sözleşmeleri sona erdiğinde iş sözleşmeleri fesh oluyor ve işsiz kalıyorlar.

Ekonomik zorlukların gün gün arttığı dönemde TYP’ye kadro beklentisi de bir o kadar önem arz ediyor. Bu doğrultuda bu arkadaşlarımızın taleplerini Genel Merkezimiz aracılığıyla Meclis Gündeme tekrar getirmeye çalışacağız” diyerek destek sözü verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ