Zirvede Haber

‘S-400’ün bir zararı yok’

‘S-400’ün bir zararı yok’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “S-400 savunma sistemi, tehdit ve tehlikeye karşı ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Türkiye’ye karşı bir taarruz niyeti yoksa kimseye zararı yok” dedi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çeşme’de Yunan F-16’larının Türk gemisini tacizi ve S-400 savunma sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yunanistan’a gerekli cevabın verildiğini belirten Hulusi Akar, “Bu tutumun iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmadığını bir kere daha ifade ediyoruz” dedi.

MÜSTAKİL OLARAK KULLANACAĞIZ

Akar, S-400 savunma sistemiyle ilgili olarak da şunları söyledi: ABD’den Patriot almak istedik ancak çeşitli nedenlerle mümkün olmadı. Rusya’dan S-400 aldık. Milli bir meseledir. Türkiye egemenlik hakkını kullanmıştır. 10 yıl boyunca ABD’ye sunulan tekliflerimize yeterli ve uygun cevaplar alınamamıştır. S-400’ü müstakil olarak kullanacağız. S-400 savunma sistemi, tehdit ve tehlikeye karşı ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Türkiye’ye karşı bir taarruz niyeti yoksa kimseye zararı yok. S-400 meselesi üzerinden ülkemize F-35 başta olmak üzere birtakım kısıtlamalar uygulanması müttefiklik ruhuna uygun değil.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ