Zirvede Haber

Kılıçdaroğlu’na Yeşil Cevap! Önce Nilüfer’e Bakmalı!

Kılıçdaroğlu’na Yeşil Cevap! Önce Nilüfer’e Bakmalı!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bursa, beton Bursa oldu. Bursa’yı alacağız ve Eskişehir’de yaptığımız gibi yeşili biz getireceğiz” şeklindeki açıklamalarına verdiği cevabı bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Konuyu… Cumartesi akşamı BİLDEF’e bağlı 34 dernek başkanıyla online görüşmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açtı ve “Bursa, beton Bursa oldu. Bursa’yı alacağız ve Eskişehir’de yaptığımız gibi yeşili biz getireceğiz” dedi.

Bu sözleri…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la söyleşimizde, “Bursa yeşil özelliğini kaybetti mi?” sorusuyla anımsattık.

Sözlerine…

“Öncelikle kendisine Bursa’nın meselelerine duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum” diyerek başladı ve şunu söyledi:

“Şunu ifade edeyim: Bursa’yla alakalı süreci konuşurken, kendi partisinden de 20 yıl belediye başkanlığı yapan bir isim var burada. 2 yıldır da Turgay Erdem başkanlığında devam eden bir Nilüfer Belediye Başkanlığı var. 22 yıldır CHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor Nilüfer.”

Yaklaşımı şu:

“Bir kere kendi ilçenizdeki bu potansiyele de bakmanız lazım.”

Sonra da şunları sordu Kılıçdaroğlu’na:

“Ne kadar yeşil alan ürettiniz, ne kadar Bursa’ya örnek olacak parklar yaptınız, ne kadar Millet Bahçeleri yaptınız, ne kadar büyük yeşil alanları Bursa’ya kazandırdınız?”

Devam etti:

“Kusura bakmayacak, ama Nilüfer’in öyle mahalleleri var ki okul alanı bulamıyoruz, öyle mahalleri var ki park yapacak alan bulamıyoruz. Hepsi imara açılmış.”

Şuna da dikkat çekti:

“Hatta ve hatta Nilüfer’de bir moda daha başladı. Yeşil alanlarda restoran yapmak, ana okulları yapmak, hatta o yeşil alanlarda kadın derneklerine mekan sağlıyormuşçasına ortam hazırlamak adına yeşil alanları kapatmak gibi bir moda da gelişti.”

Üzerinde durduğu şu:

“Evet, Bursa çok sanayileşti. Evet, Bursa eskisi kadar yeşil değil. Evet, Bursa ciddi nüfus artışıyla beraber imar alanları olarak çok ciddi büyüdü. Ama gelinen bu süreçte tüm yönetimlerin, geçmişteki tüm süreçlerin muhakkak etkisi var.”

Şu noktada iddialı:

“Şunu da iddialı olarak söylüyorum, Bursa Türkiye’nin hâlâ yeşil konusunda en iddialı şehirlerinden bir tanesidir.”

“Yeşil alanların sayısını arttırıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeşil alanlar konusundaki iddiasını, “İşte onun için biz seçim beyannamemizde 6 konu başlığımızdan birisi olan yeşil Bursa vurgusunu çok fazla öne çıkardık” diyerek vurguladı ve örnek verdi:

“İşte onun için Millet Bahçeleri dedik. Onun için Demirtaş’taki çim kayağı tesisi dedik. Onun için Vakıfköy Kent Parkı dedik.”

Şunu da ekledi:

“Benzeri uygulamalarla Bursa’da yeşil alan sayısını arttırma gerekliliğini özellikle vurguluyoruz.”

“Birkaç projeyle algı oluşturmuş şehirleri örnek göstermek doğru olmaz”

Konuşmasında… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeşile döndürdükleri Eskişehir gibi örneği vermişti.

Örnek için…

Eskişehir örneğini vermiş, ama çok ilginç örnek geldi bana” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunu anımsattı:

“Erdem Saker başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum 400 dönümlük Botanik Parkı için, Recep Altepe başkanımıza çok teşekkür ediyorum 500 dönümlük Mihraplı Parkı için, Allah nur içinde yatırsın Reşat Oyal’a teşekkür ediyorum 400 dönümlük Kültürpark için, rahmetli Hikmet Şahin’e teşekkür ediyorum Merinos Parkı için, rahmetli Teoman Özalp başkanımıza teşekkür ediyorum Hamitler Parkı için.”

Şunu sordu:

“Bu büyüklükte gösterebileceği kaç park var acaba?”

Düşüncesi şu:

“Birkaç projeyle algı oluşturmuş şehirleri bir başka şehir için örnek göstermenin çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ