Zirvede Haber

“AKP Bursa’yı çoktan kaybetti, sadece resmileşmesi için ilk seçimi bekliyoruz”

“AKP Bursa’yı çoktan kaybetti, sadece resmileşmesi için ilk seçimi bekliyoruz”

Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın ‘2020’lerin kilit şehri Bursa. Çünkü Bursa’yı alan Türkiye’yi alır’ başlıklı yazısına CHP Bursa İl Başkanlığı’ndan yanıt geldi. CHP’nin açıklamasında “AKP Bursa’yı çoktan kaybetti, sadece resmileşmesi için ilk seçimi bekliyoruz” denildi.

CHP Bursa'dan Nagehan Alçı'ya  yanıt

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, ‘2020’lerin kilit şehri Bursa. Çünkü Bursa’yı alan Türkiye’yi alır’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

“Bursa çok ilginç bir şehir. Bir nevi seçim barometresi gibi. Yakın tarihe bakın, burada belediye başkanlığını hangi parti adayı almışsa iktidar ya o partiye geçmiş ya da o partide devam etmiş. Son 40 yılda burada merkez-yerel ikiliği hiç yaşanmamış” diyen Alçı, kmin iktidar olacağını ve kimin iktidar kalacağını hep Bursa’nın belirlediğini yazdı.

Alçı’nın yazısına CHP Bursa İl Başkanlığı’ndan yanıt geldi.

CHP’nin açıklaması şöyle;

İKTİDARI BURSALILAR DEĞİŞTİRECEK

“Nagehan Alçı’nın bugünkü yazısının ana teması, “İktidarda kimin olacağını anlamak için Bursa’ya bakın! Bursa’yı kazanan iktidar oluyor” cümlesiyle özetlenmişti. Bu bakış açısına göre, Mart 2019’da AKP kazandığına göre, 2023’te yolu açıktı…

Oysa AKP Bursa’yı çoktan kaybetti, sadece bunun resmileşmesi için ilk seçimi bekliyoruz.

2017’deki referandum sonuçlarına bakan, Mart 2019’daki Büyükşehir oy dağılımına bakan, yükselen ivmeyi görür.

Bursa halkı, Millet İttifakı adayı Mustafa Bozbey’in farklı kazandığına ancak itirazların kabul edilmediği bir ortamda, sonucun masa başında belirlenmiş olduğuna inanıyor.

Yani Nagehan Alçı’nın inanmak istediği gibi, 2019’da sandıktan AKP’nin çıkmasının 2023 seçimleri için AKP lehine verdiği bir sinyal yok. Zorlama seçim sonucundan AKP lehine bir işaret değil, tam tersine, iktidarı Bursalıların değiştireceği sonucu çıkar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ