Zirvede Haber

Büyükşehir’in o mülkü paha biçilmez değerde!

Büyükşehir’in o mülkü paha biçilmez değerde!

Bursaray‘ın OMC olarak bilinen Odunluk‘taki dev arazisinin bedelsiz elde edilmesi için Erdem Saker dönemindeki olağanüstü girişimleri unutmuş değiliz. Carrfeoursa AVM için yer toplanırken, Odunluk Mahallesi sakinlerinin arazilerinin bir kısmına imar verilerek Büyükşehir Belediyesi burayı bedelsiz elde etmişti. Olay Gazetesi Yazarı İhsan yazdı…

Bursaray‘ın OMC olarak bilinen Odunluk‘taki dev arazisinin bedelsiz elde edilmesi için Erdem Saker dönemindeki olağanüstü girişimleri unutmuş değiliz.

Carrfeoursa AVM için yer toplanırken, Odunluk Mahallesi sakinlerinin arazilerinin bir kısmına imar verilerek Büyükşehir Belediyesi burayı bedelsiz elde etmişti.

Kentin raylı sisteminin beyni olan bu arazi şimdi öyle değerlendi ki, artık gayrimenkul uzmanlarının dahi fiyatlamada zorlanacaklarını düşünüyoruz.

Çünkü; bu mülk stadyum, özel ve kamu hastaneleri, çok yıldızlı oteller, rezidanslar, gökdelenler, AVM’ler, dev park alanı ve eğlence merkezlerinin arasında kaldı.

Ayrıca bu arazinin uzun yıllar raylı sistemin işletme/bakım ve BURULAŞ‘ın idare merkezi olarak kullananılması Bursa için gerçekten lüks olacaktır. Zaten gelişim alanları geçmişte satıldığı için harekat alanı da daralmıştır.

Belki, ileride OMC kentin dışına taşınmak suretiyle buranın Büyükşehir Belediyesi tarafından ekonomik olarak değerlendirilmesi gündeme gelecektir.

Bitişikteki OMC rezerv alanı önceki dönemlerde otel zinciri markası için Bursalı işadamına satılmış, helikopter pisti olarak bilinen diğer arsa da geçen yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından Cemal Nadir Caddesi üzerinde, Tarihi Hanlar Bölgesi‘ni açma amaçlı yıkılan eski Kızılay binası için kurumla takas edilmişti.

Bugün kentin tam ortasında kalan Bursaray‘ın beyni OMC’nin çok uzun olmayan bir süreçte şehir dışına naklinin gündeme gelmesi kaçınılmaz görünüyor.

Nakil belki maliyetli olacak ama nakit sıkıntısı çeken Büyükşehir Belediyesi’nin, ekonomik anlamda burayı değerlendirerek dev bir kaynak elde edeceğini düşünüyoruz.

Raylı sistem ağı Şehir Hastanesi ve ufuktaki diğer planlamalarla daha da büyüyecek olan Bursaray‘a Odunluk‘taki OMC arazisinin yetmeyeceği ortada.

O bakımdan yeni bir tren/katar depolama, bakım ve işletme merkezine de ihtiyaç var.

Nüfusu 3 milyonu aşan Bursa‘ya yeni hafif raylı sistem ve metro hatları eklenmesiyle birlikte OMC’nin buradan

sisteme yetemeyeceğini düşünüyoruz.

Duymadık ama, Büyükşehir’in Emlak İstimlak Dairesi ileride burayı satarak değerlendirmek isterse şaşırmayız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ