Zirvede Haber

Engelli dostu üniversite…

Engelli dostu üniversite…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Engelli Öğrenci Birimi Temsilcisi olan Doç. Dr. Melda Medine Sunay’ın özellikle engelli öğrencilere mesajlarını bugünkü köşesine taşıdı…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Engelli Öğrenci Birimi Temsilcisi olan Doç. Dr. Melda Medine Sunay’ın özellikle engelli öğrencilere mesajlarını bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu bilgileri verdi:

Aslında… Eğitim anayasal hak, fakat engelliler eğitimde ciddi sorunlarla karşılaşıyorlar. Özellikle üniversite aşamasında bu sorunlar büyüyor.

İşte…

Bu kritik engelliler için üniversite konusunu Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Engelli Öğrenci Birimi Temsilcisi olan Doç. Dr. Melda Medine Sunay’la konuştuk.

Aynı zamanda…

BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkan Yardımcısı ve TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi de olan Doç. Dr. Sunay akademik anlamda engelli sosyolojisi alanında uzman.

Üstelik…

7 yıl Bursa Uludağ Üniversitesi Engelli Öğrenciler Birimi Temsilcisi olarak görev yaptıktan sonra, aynı görevi son 2 yıldır BTÜ’de sürdürüyor.

Önce şu noktaya açıklık getirdi:

“Engelli öğrenciler dezavantajlı oldukları için önlisans, ya da sosyal bilimler bölümlerini tercih ediyorlar. Göremedikleri, duyamadıkları ya da vücutlarını kullanamadıkları için başarılı olamayacaklarını düşünerek uygulamalı bölümlere ilgi göstermiyorlardı.”

Şuna dikkat çekti:

“2006’da YÖK kararıyla üniversitelerde Engelliler Birimi zorunlu hale getirildi. Böylece erişime açık üniversitelerin önü açıldı.”

Bu noktada…

BTÜ’de yapılanları anlatırken söze şöyle başladı:

“Teknik Üniversite olduğumuz için sosyal bilimler bölümlerimiz az. Meslek Yüksek Okulumuz da yok. O nedenle engelli öğrenci sayımız 14’te kaldı.”

Şu bilgiyi verdi:

“Bursa Teknik Üniversitesi olarak binalarımız engelli erişime uygun. Tekerlekli sandalye geçişine uygun genişlikteki kapılarda rampalarımız var. Asansörlere katları duyuran ses sistemi kurduk. Kütüphanemizde sesli uyarı yapan bilgisayarlarımız var.”

Şunu da ekledi:

“Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Arif Karademir hocamızın desteğiyle, Engelli Birimi olarak her sınav öncesi hocalarımızı engelli öğrencilerimiz için uyarıyoruz.”

Mesajı şu:

“Biz engelli dostu üniversiteyiz.”

Melda Hoca’nın çağrısı: Engelsiz eğitim için BTÜ

Sohbetimizde… Bursa Teknik Üniversitesi’nde engelli öğrenciler için yapılan düzenlemeleri anlatan BTÜ Rektör Danışmanı, Sosyoloji Bölüm Başkan Yardımcısı ve Engelli Öğrenci Birimi temsilcisi Doç. Dr. Melda Medine Sunay şuna dikkat çekti:

“Üniversite sınavı tarihi yaklaşıyor. Engelli öğrencilerimizi, engelli dostu Bursa teknik Üniversitesi’ne bekliyoruz. Bizi tercih ederlerse engelsiz eğitim alacaklar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ