Zirvede Haber

Tatlıoğlu’ndan ‘SGK, BAĞKUR primleri yılsonuna kadar ertelensin’ çağrısı

Tatlıoğlu’ndan ‘SGK, BAĞKUR primleri yılsonuna kadar ertelensin’ çağrısı

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ülkenin, toplumun gerçek sorunlarını kamuoyu ile paylaşmak istediklerini belirterek sorunları şöyle sıraladı:

TÜRKİYE HEM KAZANCI AZALAN HEM DE BU KAZANCINI FAİZDE ERİTEN BİR ÜLKE DURUMUNDA

“Bu hafta Merkez Bankamız faiz kararını açıkladı. Politika faizini yüzde 17’de tutma gerekirse daha da sıkılaştırma kararı verdi. Merkez Bankası faiz ve para politikası konusunda yavaş yavaş da olma rolünü hatırlamaya çalışıyor. Geldiğimiz nokta şudur, Türkiye 17 faizle dünya şampiyonudur. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminden itibaren faiz konusunda en yakın rakiplerinden açık ara önde ve lider bir ülkedir, enflasyonda da öyledir. Hem kazancı azalan hem de bu kazancını faizde eriten bir ülke durumundayız. Türkiye’nin toplam geliri yaklaşık 150 milyar daha azalmıştır.

ÇİFTÇİLERİN KAZANÇ MERKEZLİ BİR TARIM POLİTİKASINA KAVUŞMASI GEREKLİ

Merkez Bankası ayrıca enflasyonla mücadelede daha da bir sıkılaştırmaya gitmekten bahsetmiştir yani talebi düşürmekle ilgilenmektedir. Üretimi artırmakla ilgilenmesi gerektiğini de özellikle vurgulamamız gerekiyor. Türkiye’de tarım sektöründe yeni bir sayfa açmak gerekiyor. Çiftçilerin kazanç merkezli bir tarım politikasına kavuşması gerekli. Her gün kan kaybeden ve borçluluğu Ak Parti döneminde 60 kat artan tarım kesiminin yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Bizim Türkiye’ye sunduğumuz modelin temel ayakları budur.

AŞIDA BİRÇOK ÜLKENİN DOZ ORANI TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDEDİR

Türkiye sadece Çin’den Sinovak kullanan tek ülkedir. Dünyada 87 ülkede aşılama başlamıştır. 100 kişiye düşen doz bakımından Türkiye’de 7.40’tır oran. Bu oran İsrail’de 78’dir, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 49’dur, İngiltere’de 25’tir, Sırbistan’da 14’tür, Şili’de 12’dir, Malta’da 11’dir, Danimarka’da da 7.7’dir, yani birçok ülkenin doz oranı Türkiye’nin üzerindedir. Yüksek mevkilerden söylendiği gibi bu konuda da dünya lideriyiz gibi bir konuyu düzeltmek istedik. Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu veriler yayınlanmaktadır. Pandemi konusunda ülkenin en büyük sıkıntısı doğru bilgilendirmeydi, faturasını çok ağır ödedik.

SGK, BAĞKUR PRİMLERİ YIL SONUNA KADAR ERTELENMELİ

Henüz Türkiye Kobilerine ve esnafa kendine benzer ülkeler gibi bir destek sağlayamamıştır. Şubata kadar ertelenen SGK Bağkur primlerinin tekrar yıl sonuna kadar ertelenmesini talep etmekteyiz ve doğru bulmaktayız. Burada bir mağduriyet yaratılmamalı acilen düzenlemeye gidilmelidir. Pandemi sürecinde tünelinde ucundaki ışık görülmüştür ve tekrar toparlanma aşamasına girilmiştir. Yorgun, az kalmış enerjisini içerideki tartışmalarla harcayan bir yönetim var bu yönetimin Türkiye’yi daha ileriye taşıyabileceğini zannetmiyoruz. Dünyada bizim lehimize olan çok şey vardır. Esasen enerjisini buraya harcayan bir Türkiye’nin toparlanması için önünde çok ciddi bir alan, ciddi bir avantaj söz konusudur.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ