Zirvede Haber

65 Yaş Üstü Vatandaşlarımız Bu Ülkenin Vatandaşı Değil mi!

65 Yaş Üstü Vatandaşlarımız Bu Ülkenin Vatandaşı Değil mi!

65 yaş ve üzeri vatandaşların aşı için randevu alamama sorunları Meclis gündeminde… Sağlık Bakanlığı’nızın Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında başlattığı aşılama programı devam ederken, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar aşı için randevu almakta sorunlar yaşıyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, aşı rendevu sisteminde yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Yüksel Özkan, Covid-19 aşılaması için cep telefonlarında zorunlu olarak kullanılmak üzere tasarlanan “AŞILA” programının çöktüğünü, aile hekimliği çalışanlarının, bir aşının barkodunu okutmak için saatlerce beklemek durumunda kaldığını ve Aile Sağlık Merkezlerinde aşırı yığılma olduğunu belirtti.

Aynı zamanda hekim olan CHP Milletvekili Yüksel Özkan, Sağlık Bakanına şu soruları yöneltti:

  1. Aile Sağlık Merkezleri, kamu ve özel hastaneler Covid-19 salgınının bulaş riski en yüksek olan yerlerdir. 65 Yaş üstü vatandaşların aşılarını hastaneler yerine evlerinde yapılması daha doğru olmaz mı?
  2. Yüksek risk grubu içinde olduklarından dolayı aylarca içeri kapattığınız ve dışarı çıkmalarına izin verilmeyen 65 yaş üstü vatandaşlar şimdi yoğunluktan dolayı daha büyük bir risk altında. Bu sorunu çözmek için nasıl bir önlem alınacaktır?
  3. Covid-19 aşılaması için cep telefonunda zorunlu kullanılmak üzere tasarlanan AŞILA programı çöktüğü ve aile hekimliği çalışanları bir aşının barkodunu okutmak için saatlerce beklemek durumunda kaldığı yönünde ki haberler doğrumu dur?
  4. Aşılamanın başlangıç tarihinin olduğu dönemde bakım çalışması yapıldığı açıklaması doğru mudur? Doğru ise yaşlı ve ayakta durmakta zorlanan 65 yaş üstü kişilere neden randevu verilmiştir?
  5. E-nabız kullanamayan vatandaşlarımız Alo 182 randevu hattını arayarak randevu almak istediklerinde, o telefon hattına da ulaşmanın mümkün olamadığı söylenmektedir. SABİM Alo184 hattına ulaşanlar ise “Randevu sistemimiz doldu, aile hekimi randevu verebilir” şeklinde yönlendirildikleri iddia edilmektedir. Söz konusu iddialar doğru ise, yanlış yönlendirmeler Aile hekimliği çalışanlarını ve vatandaşları karşı karşıya getirmez mi?
  6. Aşı uygulama sonrası her bireyin 30 dakika gözlem altında tutulması gerekmektedir. Birçok aile sağlığı Merkezi’nin bu kadar kişiyi yeterli sosyal mesafe de gözlemleyecek alanı var mı?
  7. Polikliniğe başvuran Covid-19’lu hasta veya taşıyıcısı ile aylardır sokağa dahi çıkartmadığımız 65 yaş grubu vatandaşlarımızı bir araya getirmektesiniz. Bunu yapmakla söz konusu yaşlılarımızı riske atmış olmuyor musunuz?
  8. Olası bir aşıla yazılım programı çökmesi veya programın istenilen hızda çalışmaması ile kaotik ortama karşı nasıl bir önlem alınmıştır?
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ