Zirvede Haber

Bursa-İzmir yolunda kabus!

Bursa-İzmir yolunda kabus!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da çevre illerde yaşanan kar fırtınası sonrası durma noktasına gelen trafiği ve etkilerini bugünkü köşesine taşıdı…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da çevre illerde yaşanan kar fırtınası sonrası durma noktasına gelen trafiği ve etkilerini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın o ağır kışları artık yaşanmıyor. Yaşansa demek ki, daha da zorlanacağız.

Üstelik yollarımızın, iş makinelerimizin bunca geliştiği, yenilendiği, arttığı bir dönemde en ufak buzlanma hepimizi korkutuyor. Oysa kent merkezindeki ısı öyle sıfırın çok altlarına da inmiş değil.

İzmir-Balıkesir-Bursa yolunda yaşanan yoldaki tıkanma görüntülerine dün sabah erken saatlerde kent merkezinde de tanık olduk. Buzdan kayan, kaza yapan araçlar yüzünden yollar kapanınca belediyelerimizin tuzlama araçlarının sorumluluk sahalarına ulaşmalarında da sıkıntı yaşandı.

Oysa her türlü tedbir alınmıştı. Tuzlamada yetersiz kalınsa da bizlerin de önlem alması gerekiyordu.

Sorumluluğun tümünü belediyelerimize yıkmak doğru olmaz. Sabahın erken saatlerinde zincirsiz, kış lastiksiz araçlarıyla yollara dökülen hemşerilerimizin de bunda payı var.

Keşke, zorunlu olmasak ve böylesi kötü hava koşullarında dışarıya hiç çıkmasak. Fakat, çoğumuz işine yetişmek durumunda.

Kent merkezinde sabah saatlerinde yaşanan kabusun İzmir-Balıkesir-Bursa karayolunda saatlerce sürdüğünü düşünmek bile insanın içini ürpertiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden kentlerimizde yaşanacak kar yağışı tahminlerini saatine varıncaya kadar açıklarken, bizlerin de buna karşı tedbirlerimizi almamız gerekiyordu.

Neyse ki, çok sıkıntı olmadı.

Öğle saatlerine doğru kent merkezinde güneş çıktı ve korktuğumuz kardan eser kalmadı. Fakat, kötü hava koşulları yeniden gelmez diye de düşünmemek gerekiyor.

Bundan sonra yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da şimdiden önlemlerimizi almamızda fayda olduğunu düşünüyoruz. Araçlarımızın bakımlarını yaptırmakta, zincirlerini kontrol etmemizde fayda var.

Karayolları’nın ve belediyelerimizin de dün yaşananlardan ders çıkarıp, bundan sonraki planlamalarını daha iyi yapmaları gerekiyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ