Zirvede Haber

Bursa’da en çok vaka o ilçede!

Bursa’da en çok vaka o ilçede!

Son açıklanan vaka tablosu ile rakamların sevindirici hale geldiği Bursa’da alınan önlemlerin sonuç verdiği görüldü. İlçe bazındaki tabloda ise en çok vaka Nilüfer’de yer alırken, Osmangazi ikinci, İnegöl ise üçüncü sırada yer aldı.Son açıklanan vaka tablosu ile rakamların sevindirici hale geldiği Bursa’da alınan önlemlerin sonuç verdiği görüldü. İlçe bazındaki tabloda ise en çok vaka Nilüfer’de yer alırken, Osmangazi ikinci, İnegöl ise üçüncü sırada yer aldı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, paylaşılan son verileri bugünkü köşe yazısında yorumladı.

Yılmaz’ın yazısı şu şekilde:

“Açıkçası… Bir dönem, her akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her akşam vaka tablosu açıklaması yaptığında yüreğimizin ağzımıza geldi.

Çünkü…

Bursa vaka sayısında, hem nisan-mayıs döneminde, hem ekim-kasım döneminde hep ilk üç arasındaydı.

Son tabloyu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca pazartesi akşamı açıkladı.

Gördük ki

8-14 Şubat döneminde 100 binde 34.87 vaka oranıyla İstanbul, Adana, İzmir ve Ankara’nın gerisindeyiz.

İlk defa…

Bir tabloda Bursa’nın geride kaldığını görmekten memnuniyet duyduk.

Kuşku yok ki…

Daha düne kadar ilk üç il arasında olan Bursa’nın vaka sayısında geri düşmesi kendiliğinden olmadı. Tablo, topyekûn mücadelenin istatistiğe yansıması anlamına geliyor.

Başta…

Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın hızlı karar alıp titizlikle uygulanmasında gösterdiği kamu iradesi olmak üzere, sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmaları, güvenlik güçleri ve kamu kurumlarının aynı duyarlılıkla destek vermeleri sayesinde Bursa’da vaka sayısı düştü.

Yine…

Büyük oranda karar ve kurallara uyan Bursalılar da bunda büyük pay sahibi.

Nitekim…

Bakan Koca’nın açıkladığı haritada yer alan yüz binde 34.87 oranı, günlük 154 vaka ortalaması anlamına geliyor ki, bu sütunlarda geçen hafta aktardığımız günlük 200 vakanın altına inildiği bilgisini de teyit ediyor.

İl içine gelince…

Bursa ve ilçelerindeki vaka sayısı dağılımlarına baktığımızda 100 binde 52 ile Nilüfer açık ara ilk sırada yer alıyor. 100 binde 32 ile Osmangazi ikinci, 100 binde 30’la İnegöl üçüncü sırada.

Pandemi başladığında vaka sayısının en yoğun olduğu Yıldırım bu tabloda 100 binde 28’le dördüncü sırada yer alırken, büyük ilçeler dışındaki ilçeler toplamı 100 binde 33 vaka sayısı olarak gerçekleşti.

Bu durumda…

Pandeminin ilk günleri en korkulan ilçe durumundaki Yıldırım’ın bugün sığınılacak yer haline gelmesi kuşkusuz apayrı bir başarı öyküsü.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ