Zirvede Haber

BU YIKIM BU HIZLA 10 YILDA BİTMEZ!

BU YIKIM BU HIZLA 10 YILDA BİTMEZ!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 30 Eylül 2020’ye kadar yıkılacağını öne sürdüğü Yeni Çelik Palas Oteli binasının 2021’in Şubat ayı ortalarına gelmiş olmamıza karşın olduğu gibi duruyor olmasını eleştiren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Büyükşehir Belediye Başkanı müjde uzmanı olmuş. Çok güzel müjdeler veriyor ama sadece müjde veriyor. İşin tamamlanması gibi bir derdi yok. Alinur Aktaş’ın ağustos ayında yaptığı şovun izleri dışında bir yıkım işlemi gözlenmiyor. Alinur Aktaş 3 yıldır işbaşında, her toplantısında müjde yağdırıyor ama başlayıp da bitirdiğini gördüğümüz tek projesi yok” dedi.

YIKIM BAŞLIYOR DİYE TÖREN YAPTILAR AMA GÖSTERİŞTEN İBARET

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa’nın iyi yönetilemediğini ve hatalı yönetim yüzünden kasada para kalmadığı için işlerin de yürütülemediğini belirterek şunları söyledi:

“Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bursalılara tarih zikrederek 7 müjde verdi. 19 Haziran’daki basın açıklamasına göre, Çelik Palas Otelinin arkasındaki 39 dönüm alan üzerine yaklaşık 30 yıl önce yapılan ve atıl halde kalan ek binalar 30 Eylül 2020’ye kadar kaldırılacaktı. Bu arazide de millet bahçesi, müzeler, yürüyüş yolları yapılacaktı. 2021’in şubat ayının ortalarına geldik, o bina olduğu gibi duruyor. Bahçede bir vinç ve bir de baraka var. Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın da katıldığı ağustos ayındaki törende yıkılan bir bölüm var, göstermelik yapılmış, o duruyor. Başka ilerleme de sağlanamadı. Bu yıkım bu hızla 10 yılda bitmez. Projeyi Alinur Aktaş açıklayıp müjde verdi ama aslında bu yıkımı Bakanlık yapıyor, parayı da Bakanlık ödüyor, kasası tamtakır Büyükşehir Belediye Başkanı sanki kendi maharetiymiş gibi müjdeler açıklıyor. Halbûki kimin yaptığı da önem taşımayacak, Bursa’ya hizmet olsun, alkışlayalım… Ama maalesef hükümetle el ele veriyor ama yine beceremiyorlar.”

ÇELİK PALAS OTEL, ATATÜRK’ÜN BURSA’YA HEDİYESİYDİ

1935 yılında Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifi ile inşa edilen Çelik Palas Oteli binasının güneyinde bulunan gelişme sahasında yeni bir otel inşaası gündeme gelince, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak binanın temeli 15 Eylül 1988’de atılmıştı. 4’ü kral dairesi olmak üzere 286 oda ve 572 araç kapasiteli otopark ile 3 bin kişilik konferans salonu, 2 helikopter pistine sahip binanın kaba inşaatı bitti ama projenin kalan bölümü tamamlanmadı. İnşaat yaklaşık 30 yıldır hayalet bina halinde bırakıldı. Satışı için bazı adımlar da atıldı ama gerçekleşmedi.

Bu binanın yıkılması gündeme gelince Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ve İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak da açıklamalar yaparak binanın yıkılmaması gerektiğini söylediler. İMO Şube Başkanı Albayrak, bu inşaatın 360 adet 20 metre boyunda fore kazıkla yapıldığını belirterek, “O bina yamacı tutuyor. İnanılmaz bir masraf yapılmış. Milli bir servet olan binayı yıkmak zorunda mıyız? Kamunun kaynaklarıyla yapılan binayı çöpe atmak yerine hastane ve üniversite binası olarak değerlendirebiliriz” demişti. Ancak AKP iktidarı binanın yıkılmasına karar verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ