Zirvede Haber

Bursa Ovası’nda Neler Oluyor? İşte Son Durum!

Bursa Ovası’nda Neler Oluyor? İşte Son Durum!

2005’te Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu’nun kurup 10 yıl başkanlık yapan Mehmet Çakman, Bursa’nın tarımsal anlamdaki en büyük handikaplarını sıraladı ve çözüm için yapılmasını gerekenlerini anlattı.

2005’te Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu’nun kurup 10 yıl başkanlık yapan Mehmet Çakman, Bursa’nın tarımsal anlamdaki en büyük handikaplarını sıraladı ve çözüm için yapılmasını gerekenlerini anlattı..

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz‘a içini döken Çakman, Bursa ovasının tarımsal anlamda elden gittiğini belirterek, şunları söyledi:

Dünya nüfusu arttıkça tarım, süt, et ürünleri ihtiyacı artacak. Bu nedenle, üreticiler mutlaka kooperatif çatısı altında bir araya gelerek pazarlamalı. Tarım ve Sanayi Bölgeleri yasası var. Bursa Ovası’nın elden gittiğini görüyor ve hep birlikte üzülüyoruz. Ovanın kurtuluşu, Tarım Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesinde. Bir an önce kooperatifleşmeli ve bu kooperatiflerle Tarım OSB’yi Bursa Ovası’nda kurmalıyız. Gecikirsek iş işten geçmiş olacak.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ