Zirvede Haber

Siyasilerden Kadir Topbaş İçin Taziye Mesajı

Siyasilerden Kadir Topbaş İçin Taziye Mesajı

Bir süredir yeni tip corona virüs (Covid-19) tedavisi gören eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, hayatını kaybetti. Kadir Topbaş’ın cenazesi 14 Şubat Pazar günü öğle namazının ardından Fatih Camii’nden kaldırılacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın cenaze namazına Rize’den gelip katılacağı öğrenildi.

Siyasilerden taziye mesajı

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti.

Uzun süredir hastanede corona virüs tedavisi gören Topbaş 76 yaşındaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda Topbaş’ın ölümü üzerine şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, kıymetli yol arkadaşımız Kadir Topbaş’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kadir Bey’i, İstanbul’a ve ülkemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Uzun yıllar siyasetin beyefendisi olarak anılan, üç dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak İstanbul’a büyük hizmetle eserler bırakan Kadir Topbaş’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, sosyal medya hesabından, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından, müstesna şahsiyet Kadir Topbaş’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Çok sevdiği İstanbul’a emsalsiz hizmetleri ve beyefendiliği ile her daim hafızalarımızda yerini koruyacak olan merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum” mesajını paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın vefatı nedeniyle yayınladığı taziye mesajında, ”Ölüm bir köprüdür, dostu dosta götürür. Ömrü millete hizmet ve insan yetiştirmekle, dost biriktirmekle geçen alçak gönüllü, fedakar Kadir abimiz bugün hakka yürüdü. Mekanı cennet, makamı âli olsun” ifadesini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yapmış olduğu paylaşımda, “İstanbul’umuza yıllarca hizmet eden, arkasında sayısız eser bırakan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ı kaybettik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kişisel Twitter hesabında, “Dar-ı bekaya yürüyen Kadir Topbaş beye Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağolsun” paylaşımında bulundu.

Kalın, şöyle devam etti:

“Ülkesi için hizmet eden, İstanbul’da pek çok esere imza atan, beyefendi bir insandı. Mevla mekanını cennet eylesin.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın vefatı nedeniyle yayınladığı taziye mesajında, ”Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarından Kadir Topbaş’a vefatı nedeniyle Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerini kullandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Rahmete kavuşan Kadir Topbaş beye Allah’tan rahmet diliyoruz. Has bir insanı kaybettik. Kamil bir kişiliğe ve nezakete sahipti. Hepimizin başı sağolsun. Çok üzgünüz. Allah mekanını cennet eylesin” dedi.

AK Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlarımızdan İstanbul Beyefendisi, kıymetli Ağabeyimiz Kadir Topbaş’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekânı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.

​İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Topbaş’ın ölümünün ardından paylaştığı mesajda “Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın vefatını teessürle öğrendim” ifadesini kullandı. Yerlikaya, Topbaş’ın ailesine başsağlığı diledi.

​Öte yandan İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Covid-19 tedavisi nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olan, 13 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrimize önemli hizmetler sunan Kadir Topbaş’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Yakınlarına, sevenlerine ve İBB ailemize baş sağlığı dilerim” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ