Zirvede Haber

BURSA İYİ PARTİ’DEN ŞAFAK OPERASYONU

BURSA İYİ PARTİ’DEN  ŞAFAK OPERASYONU

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü TÜRKKAN, beraberinde Ankara’dan gelen kalabalık bir heyetle, Bursa İl Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikler kapsamında HAL ESNAFI ile buluştu. Sabah saat 06.00’da bir araya gelerek ziyaretlere başlayan İYİ Partilileri kalabalık bir heyet halinde, daha şafak sökmeden karşılarında gören Bursa Hali Esnafı önce bir şaşkınlık yaşadı, sonrasında sorunlarıyla ilgili keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Bursa Sebze ve Meyve Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Aydın Akyol, İYİ PARTİ HEYETİ’ne eşlik ederek partilileri esnafla tek tek buluşturdu.

SUÇLU MARKET ZİNCİRLERİ!

Bugünlerde sıkça konuşulan, tarım ürünlerindeki fahiş fiyat yüksekliklerinin sorumlusu olmadıklarını belirten hal esnafı, “Bizler bazen tarladan aldığımız ürünü elimizde kalmasın diye yok fiyatına dahi veriyoruz. Deniyor ki, üreticiden bire alıp beşe, ona satıyorlar. Asla yok böyle bir şey. Buradan size gerçeği söyleyelim de Ankara’da sesimiz olun. Tarım ürünlerindeki fiyat dengesizliklerinin veya aşırı yükselmelerin sorumlusu ne çiftçidir, ne pazarcı, ne de hal esnafıdır. Özellikle bu pandemi döneminde daha belirgin biçimde yaşanan bu büyük gıda enflasyonunun en büyük sorumluları, ülke genelinde adeta tekel oluşturan GIDA MARKET ZİNCİRLERİ’dir. Asıl çeki düzen verilmesi gereken ve kesin çözüm isteyen konu budur. Neredeyse her sokağa bir gıda market zinciri açıldı ve bunlar hem piyasayı, hem fiyatları istedikleri gibi manipüle ediyorlar. Gün geliyor, bizim elimizdeki tonlarca ürün, bilinçli olarak fiyatlar düşmesin diye alınmadığı için çöpe bile gidiyor.

TÜRKKAN: ÇÖZÜM İÇİN SAHALARDAYIZ…

İYİ PARTİ Meclis Grup Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Lütfü TÜRKKAN da esnafla yaptığı sohbet sırasında, parti olarak milletin derdini vatandaşın kendisinden dinlemeyi, çözüm yollarını da birlikte aramayı ilke edindiklerini söyledi.

Aynı anda ülkenin pek çok İl ve ilçelerinde heyetler halinde sahada olduklarını vurgulayan TÜRKKAN, “Biliyorsunuz Sayın Genel Başkanımız da esnaf esnaf, dükkan dükkan dolaşıyor. Bizler milletimizin dertleriyle dertlenmeyi, onların sorunlarıyla hemhal olmayı görev edinmiş bir partiyiz. Bursa’da da o amaçla bulunuyoruz ve iki günlük bir programla, mümkün olduğu kadar tüm kesimlerle temas etmeye çalışıyoruz.Henüz daha gün ağarmadan, gecenin 03.30’unda kolları sıvayan Bursa Hal Esnafımızın, daha şafak sökmeden yanında olup sesini duymaktan çok memnunuz. Onların bizlere aktardığı tüm problemleri tabii ki kaydedip tek tek not ettik. Bütün bunları Ankara’da ilgili konularda uzman olan arkadaşlarla masaya yatıracağız ve çözüm odaklı çalışacağız. Bursa’da da görüyoruz ki, bu ülkede artık bir siyasi iklim değişimi şart oldu.Millet bizi çağırıyor ve İYİ PARTİ olarak liyakatli kadrolarımızla ilk yapılacak seçimde iş başına gelerek, inşallah milletimizin tüm dertlerine derman olacağız” şeklinde konuştu.

TÜRKOĞLU: DERDİNİZ DERDİMİZDİR

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk TÜRKOĞLU da konu ile ilgili olarak, hal esnafıyla günün en erken saatlerinde birlikte olmaktan memnuniyet duyduklarını vurguladı. Ankara’dan gelen Genel Merkez Heyetini, Bursa Heyetiyle buluşturmaktan ve hep birlikte halkın içinde olmaktan yararlı sonuçlar çıkardıklarını belirten TÜRKOĞLU, “Gördük ki, hal esnafımızın da kendilerini bire bir ilgilendiren gerçekten çok haklı sorunları var. Biliniz ki derdiniz, derdimizdir.  Bizler vatandaşın her kesiminin sorunlarını, canlarını yakan dertlerini dinleyip dile getirmeyi kendimize vazife edindik. İşte bugün şu an, Genel Merkezimizden gelen yöneticilerimizin de eşlik ettiği kalabalık bir heyetle buradayız, az sonra bir başka yerde ve aslında her yerde olacağız. Sizlerden bir bir aldığımız sorunlarla ilgili tüm bu bilgilerin ciddi biçimde değerlendirileceğinden ve İYİ PARTİ’nin çözüm çalışmaları içinde öncelikli olarak ele alınacağından emin olunuz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

İYİ PARTİ HEYETİ’nin Şafak vakti yaptığı hal esnafı ziyareti, Bursa Sebze ve Meyve Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Aydın Akyol ve yönetiminin kahvaltı sohbetiyle son buldu.

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı’nın düzenlediği ve toplumun tüm kesimleriyle teması sağlayarak dolu dolu geçen iki günlük programa  katılan isimler şöyleydi:

TBMM  GRUP  BAŞKANVEKİLİ  VE KOCAELİ MİLLETVEKİLİ  LÜTFÜ TÜRKKAN,

ULUSLARARASI POLİTİKALARDAN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE BURSA MİLLETVEKİLİ AHMET KAMİL EROZAN,

KALKINMA POLİTİKALARINDAN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PROF. DR. ÜMİT ÖZLALE,

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÜMİT BEYAZ,

GİK ÜYESİ VE TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI HALİL AYDOĞDU,

GİK ÜYESİ  VE TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI  MÜMİN İNAN,

GENEL İDARE KURULU ÜYESİ  VE SEÇİM İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI HASAN TOKTAŞ,

GENEL İDARE KURULU ÜYESİ VE GENÇLİK POLİTİKALARI BAŞKAN YARDIMCISI MÜBERRA ÇAKIR,

GENEL İDARE KURULU ÜYESİ VE BURSA İL SEKRETERİ SERMİN ÖZENSOY,

MERKEZ DİSİPLİN KURULU BAŞKANVEKİLİ AV. ŞEYDA ŞAHİN,

İLÇE BAŞKANLARI, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ,

İL DİVAN KURULU ÜYELERİ, İL YÖNETİCİLERİ, KADIN VE GENÇLİK KOLLARI İLE PARTİLİLER.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ