Zirvede Haber

Yalnız Olan Rahat Görmez! Yardımlaşan Yorulmaz!

Yalnız Olan Rahat Görmez! Yardımlaşan Yorulmaz!
“Orhangazi’de Esnaf ve Sanatkarlar odasına kayıtlı 195 kahvehane ve çay ocağı var. Corona salgını başladığından beri kısıtlamalardan en çok etkilenen desteklerden mahrum kalan, açık olduğu dönemlerde bile oyun yasak olması hatta müşterilerine gazete okuması yasaklanan kahvehaneci esnafımız telafisi zor, ekonomik manada yara almış durumdadır.” İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Kaya; ilçe kahvehane esnafı için kampanya düzenlemek için düğmeye bastı.
Başkan Kaya; “İl ve İlçe belediyemizin yapabildikleri ortada, erzak kolisi ile kirayı ertelemekle dertler bitmiyor. Ülkenin ekonomisi rakamlarla uçurulsa da ihtiyaç anında şapka düşüp, kel görünüyor. Hibe, prim desteği, vergi indirimi yerine borçlandırma politikası ile dertler ancak halının altına süpürülüyor. Kredi ertelemeleri çözüm değil, faiz işletilmesi ertelenen taksit kalan taksitin üzerine ekleniyor ve ödeyecekleri miktar artıyor. Kredi ihtiyaç olduğu için kullanılan bir finans yöntemidir ve ödeyebileceği en üst sınır düşünülerek taksit miktarı hesaplanır. Örneğin; aylık 1000 tl kredi geri ödemesini yapamayan esnafımızdan, 1500 tl yi ödemesini beklemek hiç gerçekçi değildir. Kirası, vergi ve stopajları işlemeye devam eden esnafımız aynı zamanda ev bakmak zorundadır.
En ucuz fiyatla 1 tl ye hizmet aldığımız kahveci kardeşlerimizi bu kadar çabuk unutmadık umarım. Farzedelim ki bu akşam hesap bizde kaldı veya keyifli bir anımızda herkese benden çay dedik. Yine aynı şekilde pandeminin vurduğu 18 adet internet ve bilardo salonu, 147 adet lokanta fasd-food tarzı işletmemiz, okul kantinleri, müzisyen kardeşlerimiz zor durumda. Biz güçlü bir ilçeyiz, zor günde tek yumruk olmayı biliriz. Önümüzdeki günler çok daha zor geçeceği açık. Mart kapıdan baktırmadan bir yerden başlayalım.
ORHANGAZİ BU İŞİN ALTINDAN KALKAR
Hadi Orhangazi, güzel bir yardımlaşma kampanyası ile kahveci esnafımızın 1 aylık kirasını ortaklaşa ödeyelim. İnşallah pandemi sürecini en kısa sürede atlatır, kahvehaneler açıldığında yine bir arada oluruz. Kesinlikle bu iyiliğimiz karşılıksız kalmaz, hangimiz kahveci esnafının ikramı demlikten bir bardak çay içmedik ki.
İlçe Kaymakamımız Sn. Süleyman Özçakıcı topluma duyarlı ve sorunlara çözüm odaklı bakan değerli bir mülki idare amiri. Kaymakamlığımızın oluşturacağı ve tamamen kontrolü kaymakamlığızda olan bir banka hesabı, bir sms kampanyası ile kahveci esnafımıza destek olmalı ve moral vermeliyiz. Sayın Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, Esnaf Odalarımızı böyle bir çalışmayı ivedilikle hayata geçirmeye davet ediyoruz. Bu manada bir çok yardım kampanyasından alnının akıyla çıkan Orhangazi halkının, kurumların, siyasi partilerin, STK’ların yine başaracağından şüphemiz yoktur. ”YALNIZ OLAN RAHAT GÖRMEZ, YARDIMLAŞAN YORULMAZMIŞ”. Bizde İYİ Parti teşkilatları olarak elimizden geleni yapacağımızı taahhüt ediyoruz.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ