Zirvede Haber

SİFTAH SAADET YILDIRIM’DAN BEREKET ALLAH’TAN

SİFTAH SAADET YILDIRIM’DAN BEREKET ALLAH’TAN

Saadet Partisi Yıldırım İlçe Teşkilatı’ndan “Siftah Saadet’ten Bereket Allah’tan” esnaf kampanyası. Sabahın erken saatlerinde esnaflar işyerini açmadan “bu sabah siftah Saadet’ten olsun” diyerek zarf içine bir lira ile mektup bırakılan zarflar işyerlerinin kapısının altından içeri atıldı.

Yaptıkları kampanya hakkında Yıldırım İlçe Başkanı Av. Abdullah Kocamaz bir açıklama yaptı. Kocamaz;

“Esnafımızın ilk siftahı ilk bereketi bizden olsun” diyerek sabahın ilk ışıkları ile yola çıktıklarını ifade eden Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Av. Abdullah Kocamaz,

“Bazen evimizin anahtarını, bazen bir eşyamızı, bazen çocuğumuzu emanet bıraktığımız, paramız yetmediğinde ‘sonra verirsin’ güler yüzüyle bizi uğurlayan, mahallemizdeki buluşma noktamız olan esnafımıza sahip çıkmalı, desteklemeli, alışverişlerimizi buralardan yapmalıyız. Yerel küçük esnafımız yaşatılmalıdır. Bu bağlamda Yıldırım’da siftah çalışması gerçekleştiriyoruz.

Bizim bu çalışma ile amacımız, bireyselciliğin ön plana çıktığı, tüm milli ve manevi değerlerimizin erozyona uğradığı böyle bir zamanda, kapitalizmin kıskacında kalan esnafımıza çözümün yeniden değerlerimize, aslımıza dönmek olduğunu, Osmanlı Devleti’ni büyük devlet yapan Ahilik şuurunun hatırlanmasına katkı sağlamaktır.” dedi.

MEKTUP VE SİFTAH  PARASI BIRAKILDI

Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Kocamaz mektubunda ise şu ifadelere yer verildi:

Saygıdeğer Yıldırımlı Mahalle Esnafımız,

Öncelikle sizlere en içten sevgi ve saygılarımıza sunarız.

Ahilik (Esnaflık) iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir.

Esnaf için her gün yeni bir gündür. Esnaf, her yeni güne yeni bir heyecanla, yeni bir umutla uyanır.

Dükkanını besmeleyle, duayla açar, akşamda kanaat içinde kazandığına şükrederek dükkanını kapatır. Akşam, esnaf için muhasebe günüdür. Esnafımız, akşam olduğunda sadece alacak ve vereceklerinin hesabını yapmaz. O gün ülke için, millet için, çalışanları için, yoksullar için ne yaptığının muhasebesini de yapar.

Esnaf ve sanatkar demek, sadece ticaret yapan, alan, satan, sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Bizim millet ve medeniyet ruhumuzda, esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, akıncıdır. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi temin eden polistir. Gerektiğinde adaleti sağlayan hakim, hakemdir. Gerektiğinde şefkatli bir ağabeydir, kardeştir, mahallenin bekçisidir.

O mahallenin adeta ruhudur.

Sokağımızın, semtimizin vicdanıdır.

Siftah kelimesi Arapça kökenli olup işe başlama duası anlamına gelen istiftah kelimesinden gelir.

Siftah bizden bereket Allah’tan ne güzel bir duadır.

Varlığınızla iftihar ediyoruz. İyi ki varsınız…

Bugün siftah bizden, bereket Allah’tan…

Gününüz bereketli, geleceğiniz aydınlık olsun.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ