Zirvede Haber

Karacabey Kırsalı Sizin Üvey Evladınız mı!

Karacabey Kırsalı Sizin Üvey Evladınız mı!

“Karacabey kırsal mahallelerimizde yaşanan problemlerin ardı arkası kesilmemekle beraber sorunlar her ne kadar İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı tarafından gün yüzüne çıkartılıyor olsa da hâla devam etmekte ve üzeri kapatılmaktadır!” İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı; ilçe kırsalında yaşananları tek tek gazetemize açıkladı. 

Başkan Karabatı; “Yaz aylarında çiftçilerin zorluklarla kullanmış olduğu bu yollar kış aylarının girmesi ile birlikte artan yağışlarla tam bir felakete dönüşmektedir. Bahse konu bu yol Küçükkarağaç ve Sultaniye Mahalleleri arasındaki stabilize yoldur , bu yol yılın 12 ayı aktif olarak kullanılmaktadır.Bakım ve onarımı Karacabey Belediye’sine ait olmasına rağmen resimlerde de görüldüğü üzere kış aylarında kullanılamaz hale gelmektedir.Oysaki Belediyemiz Büyükşehir Yasası kapsamında bu yol güzergahındaki tüm köylerin taşınmazlarından hak sahibi olmakta ve gelirini belediyenin havuzuna akıtmaktadır, fakat köylerimiz hizmet alamamaktadır.”

SULTANİYE-KÜÇÜKKARAAĞAÇ

“Bunun yanı sıra Sultaniye Mahallemizde Karadere üzerinde bulunan ve Karayollarına ait olan köprünün büyük iş makinelerinin geçişinde problem yarattığı aşikar ki köylümüz kendi imkanları ile bariyerleri geniş hale getirmektedir.”

SULTANİYE-KARADERE

“Yine Karadere üzerinde bulunan Fevzipaşa mahallesinin ve çevre mahallelerinin kullandığı yarım asır önce köylünün kendi imkanları çerçevesinde yaptığı fakat atıl durumda kalan aslında 15 bin dönümlük araziye geçişi sağlayan köprünün durumu. Bu köprü kullanılabilir hale geldiği takdirde köylü 1km de ulaşacağı tarlasına 30 km yol katetmeden ulaşabilecektir.Siz seçime girerken avaz avaz haykırdığınız “ 3’lü olsun Güçlü Olsun” sloganı ile bas bas bağırarak gelmiş olduğunuz Başkanlığa nasıl bir iletişim kopukluğunuz var ki hizmet alamıyorsunuz. Çıktığınız yolda millete söz verirken çiftçiyi hezimete uğratmak mıydı sözünüz Köylünün zor şartlarla kullanmış olduğu bu köprüyü harabe şekilde bırakmak sizce reva mıdır? Bakım onarımı DSİ’ye ait olan köprünün mademki DSİ ye yaptıramıyorsanız arazi ve arsalarını satışa çıkartmış olduğunuz köylünün geliri ile hizmet götürmek Belediyenin asli görevi değil midir?”

FEVZİPAŞA

“Yanlış uygulanan tarım politikası ile yıpratmış olduğunuz ekonomik zorluklarla boğuşan çiftçilerimizi bir de yolsuz köprüsüz bırakmak ne kadar doğru Sayın Başkan.Bir an önce ilgili birimlerinizle gerekli istişarelerde bulunarak mahallelerimize hizmet götürmenizi beklemekteyiz. İlgili mercileri Karacabey Belediyesi, Karayolları ve Devlet Su İşlerini asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz. İyi Parti Karacabey İlçe Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız. Çiftçinin köylünün vatandaşın gözü kulağı sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ