Zirvede Haber

“Borç bini geçince gönül keklik eti çekermiş”

“Borç bini geçince gönül keklik eti çekermiş”

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Meclis’te yaptığı konuşmada iktidarı halkın gerçek gündemine davet etti. 

Tayyip Erdoğan’ın milli uzay projesini gündeme taşımasının ardından “Memlekette her işimiz bitti de yerli uçağı ve arabayı yaptık şimdi de milli uzay programıyla yola devam ediyoruz” diyerek dünyada uzay programının ne zaman başladığını ve nerelere geldiğine değinen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “63 yıl önce 1958’de NASA kuruldu ve insanlığın ilk uzay macerası başladı. 1958’den bir yıl sonrada Hollywood’da bir film çevrildi. Twelve to the Moon filmi. Burada çok uluslu 12 astronotun uzaya gidip nasıl maceralar yaşanacağına dair çekilen bir bilim kurgu filmi. Hollywood’un nasıl bir vizyon çizerek uzaya hangi milletler gider diye bir film çevirdi. Kimler bu milletler. 1 sihayi, 3 Amerikalı, Rus, Alman, Japon, İsveçli, Fransız, İngiliz, Polonyalı, İsrailli, Brezilyalı ve bir Türk. Hollywood bu filmi çekerken o yıllarda, aya giden 12 astronotlardan birini Türk seçti.” dedi.

Hollywood’da çekilen filmde bir Türk’ün oynamasında, Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken getirdiği devrim ve vizyonlarından kaynaklandığını ifade eden Aydın, 63 yılda, 72 milletin uzaya gittiğini ve milli uzay programıyla da uzaya giden bir Türk olursa mutluluk duyacaklarını söyledi.

3 milyon 650 bin öğrenci uzaktan eğitime erişemiyor

Daha sonra açıklamalarına atasözü ile devam eden Aydın, “Borç bini geçti mi keklik eti istermiş” diyerek pandeminin 1 yılı dolduğunu ve uzaktan eğitimde Türkiye’de halen 3 milyon 650 bin uzaktan eğitime erişemeyen öğrenci olduğunu belirtti.

Geleceğimiz maalesef yok

1 milyon 200 bin öğrencinin internetinin, 227 bin çocuğun televizyonunun olmadığını dile getiren Erkan Aydın, “Bu çocukların bazıları maalesef Anadolu da artık eğitim hayatına son vererek iş gücüne katılacak gençler. Geleceğimiz maalesef yok olacak. Şanslı olup eğitim alanlarda yapılan araştırmalarda %78’i yurt dışına gitmek istediğini belirtiyor. Ama hayırlı uğurlu olsun biz milli uzay programını konuşuyoruz o çocukların geleceğini konuşamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

3 haftadır Elazığ, Aksaray, Afyon, Uşak ve Bursa’da esnaf ziyareti gerçekleştirdiğini söyleyen Aydın, iktidarın esnafa müjde mahiyetinde verdiği destek paketinin kimseye ulaşmadığını, sadece göz boyama yaptığını ifade etti.

Böyle giderse üretecek çiftçi bulamayacağız

Çiftçilerin bankalara olan borçlarının sene sonunda yapılandırma kapsamına girmediğini ve çiftçinin üretemediğini vurgulayan Milletvekili Erkan Aydın, “Çiftçi batakta ve böyle giderse bir daha ki yıllarda üretecek çiftçi bulamayacağız. Her sene on binlerce çiftçimiz, çiftçiliği bırakıyor. Umarım yeni yapılandırma gelerek çiftçinin borçları, faizleri silinebilir. Aksi taktirde tarım ülkesi olan Türkiye maalesef ithalata dayalı ülke haline gelir. Tarım Bakanının dediği gibi paramız var ki alıyoruz dediği dönemden paranda olsa alamayacağın bir döneme hızla gidiyoruz” diyerek hükümeti halkın gerçek gündemlerine davet etti.

BursaMuhalif.com/Sibel Kahraman

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ