Zirvede Haber

‘Timsah Arena’ açıklaması: ‘Yeri 1963’de belliydi’

‘Timsah Arena’ açıklaması: ‘Yeri 1963’de belliydi’

Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Recep Altepe, tamamlanamadığı için sıkça eleştiriye maruz kalan Büyükşehir Belediye Stadyumu hakkında konuştu. Stadın konumu hakkında yapılan eleştirilere de yanıt veren Altepe, “63 yıl önce ünlü Piççinato tarafından yapılan Bursa imar planı var. Stadyumu o planda gösterilen yere yaptık, kafamızdan yer seçmedik” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Recep Altepe, tamamlanamadığı için sıkça eleştiriye maruz kalan Büyükşehir Belediye Stadyumu hakkında konuştu. Stadın konumu hakkında yapılan eleştirilere de yanıt veren Altepe, “63 yıl önce ünlü Piççinato tarafından yapılan Bursa imar planı var. Stadyumu o planda gösterilen yere yaptık, kafamızdan yer seçmedik” ifadelerini kullandı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Altepe ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı.

Yılmaz’ın yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

“Yıl 2009… AK Parti Büyükşehir Adayı olan Recep Altepe’nin seçim vaatleri arasında Bursaspor’a yeni stadyum vardı.

O kampanyada…

Altepe’nin görsellerle açıkladığı vaat ilgi görünce, diğer adaylar da projeleri arasına yeni stadyumu aldılar.

Gerçi…

Açıklanan projeler, Atatürk Stadyumu’nun yıkılıp yerinde yeni stadyum yapılması yönünde hazırlanmıştı, ama Acemler bölgesinde veledromun olduğu alanda yapılacağı açıklandı.

24 Şubat 2011 yılında yapılan ihaleyi Gintaş kazandı, 1 Haziran 2011’de Timsah Arena’nın temeli atıldı. Müteahhit ekonomik krize girince inşaat uzadı, 21 Aralık 2015’te de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışı yaptı.

Resmi adı da Bursa Büyükşehir belediyesi Stadyumu oldu.

Ne var ki…

Timsah Arena’nın, kent trafiğinin en sorunlu yeri Acemler’de yapılması hep tartışıldı. Yanında hastane yapılması da trafik kaygılarını çoğalttı.

İşte…

O süreçte yaşananları, Olay Medya’yı ziyarete gelen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe’ye sorduk.

O da…

Bu konuda ilk kez açıklama yaptı, bir anlamda tartışmalara cevap verdi:

“Bursaspor için görkemli olması yanında, Avrupa Kupası finali oynanacak bir stadyum hedefledik. Avrupa ve dünya standartlarında olsun istedik.”

Şunu vurguladı:

“Dünya Mimarlık Ödülü alan Türkiye’deki ilk stadyum. Ayrıca dünyada en ilginç 5, en etkili 10 stadyum arasına girdi. Koltukları standartlara uygun, çatı tekniği Türkiye’de tek.”

Şunun da altını çizdi:

“Bizim stadyum 180 bin metrekare alana yapıldı, metrekare maliyeti 1.400 lira oldu. Beşiktaş 120 bin metrekare alanda metrekaresini 3 bin 400 liraya mal etti.”

Gecikme için “45 firma arasında en ucuz teklifi veren 2 müteahhit stadyum inşaatında iflas etti” dedi ve yer seçimini şöyle açıkladı:

“63 yıl önce ünlü Piççinato tarafından yapılan Bursa imar planı var. Stadyumu o planda gösterilen yere yaptık, kafamızdan yer seçmedik.”

Stadyumla ilgili en çok trafik eleştirisi geldiğini, hastanenin de kaygıları arttırdığını anımsattığımızda Recep Altepe şunu söyledi:

“Karar verdiğimizde orada hastane projesi yoktu. Trafik de; otoparklar, ticari alanlar ve cadde duvarlarla kapatılmazsa sorun olmaz.”

Şunu da ekledi:

“Stadyumu projelendirirken her şeyi düşündük. Önünde Bursaray var. Köprüler ve bağlantı yollarıyla Mihraplı Köprüsü’ne kadar plan yapıldı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ