Zirvede Haber

Papara, siber suçlara karşı savaş açtı!

Papara, siber suçlara karşı savaş açtı!

Türkiye’nin lider fintech kuruluşu Papara, kullanıcılarının güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak üzere yükümlülüklerini büyük hassasiyetle yerine getirirken, siber suçlarla mücadele için kurduğu ekibini de güçlendirdi.

Kullanıcı sayısı 6,5 milyonu aşan ve ön ödemeli kart sayısında yüzde 44 pazar payı ile Türkiye’nin lider fintech kuruluşu olan Papara, büyüyen işlem hacmine paralel olarak siber suçlarla mücadele gücünü artırmak için de etkin adımlar atıyor. Papara, hem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) hem de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) düzenlemeleri kapsamında siber suçlara karşı birçok ciddi çalışma yürütüyor.

e-dolandırıcılığa geçit yok!

Papara’da siber suçlara karşı yüksek alarm düzeyi içeren tedbirler alınıyor. Papara nezdinde açılmış olan hesaplar ve bu hesaplar üzerinden gerçekleşen işlemler, olası siber suçlara karşı hem Papara’nın geliştirdiği hem de üçüncü partiler tarafından sağlanan yazılımlar aracılığı ile belirli filtrelerden geçiyor. Uyum ve Güvenlik ekipleri kullanıcıların güvenliği ve siber suçlarla mücadele için 7 gün 24 saat çalışıyor. Papara ayrıca kullanıdığı siber istihbarat servisleri sayesinde e-dolandırıcılık amaçlı açılan siteleri (phishing) henüz yayınlanmaya başlamadan tespit ederek siteyi kapatma (takedown) işlemlerini başlatabiliyor. Böylece kullanıcıların bu tür sitelere giriş bilgilerini vererek mağdur olmalarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Papara’nın kullanıdığı siber istihbarat servisleri başta phishing (oltalama) siteleri olmak üzere, Papara kullanıcılarına ait herhangi bir bilginin açık kaynaklarda kullanılması veya üçüncü şahısların kullanıma açılması halinde alarmlar üretiyor.

Siber suçlara karşı güçlü kadro

Siber suçlarla mücadelede kamu paydaşları ile ilişkilerini güçlendirerek kullanıcıların güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak isteyen Papara, bu konudaki kararlılığını gösteren örnek bir atamaya imza attı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kurucu ekibinde yer alan Ziya Uçar, Kamu İlişkileri Direktörü olarak Papara ekibine katıldı. Ziya Uçar, Banka ve Kredi Kartı Dolandırıcılığı, EFT/Havale Dolandırıcılıkları, Sosyal Mühendislik ve Çağrı Merkezi Dolandırıcılığı Soruşturmalarının yürütüldüğü Ödeme Sistemleri Büro Amirliği’nde, dinleme ve izleme faaliyetlerinin yürütüldüğü Teknik Takip Büro Amirliği’nde ve son olarak İllegal Bahisle Mücadele Büro Amirliğinde en üst düzey yetkili olarak görev yapmaktaydı.

“Her türlü suçla mücadelede kararlıyız”

Papara kurucusu ve CEO’su Ahmed F. Karslı, yaptığı açıklamada, “İnternet, doğası gereği sınırları oldukça geniş bir yapı üzerinde kurulduğu için sahtekârlık, dolandırıcılık, yetkisiz erişim, şifre ve kişisel bilgilerin çalınması gibi kötü niyetli saldırılara maruz kalma riski taşıyor. Papara olarak, bu riskleri asgari seviyede tutmak ve bilgi güvenliğini sağlamak için uluslararası en ileri teknolojileri kullanıyoruz. Ayrıca Kamu İlişkileri Direktörü Ziya Uçar’ın ekibimize katılmasıyla da kamu yönetimi tarafında her türlü suçla mücadele kapsamında önleyici ve tespit edici kontroller oluşturulması için daha fazla mücadele edeceğiz” dedi.

Papara Hakkında

Papara, 2016 yılında basit, hızlı ve kolay erişilebilir ürünlerle finansal hizmetleri tabana yaymak ve finansal kapsayıcılığı artırmak amacıyla kuruldu. Her yıl ortalama 8,8 kat büyüyerek 6,5 milyon kullanıcıya ulaştı. Son 4 yılda Papara kullanıcıları geleneksel finansal ürünler yerine Papara’yı tercih ederek 500 milyon TL’nin üzerinde tasarruf ettiler. Kurumsal ve sosyal başarıları neticesinde Papara, KMPG ve H2 Ventures tarafından her yıl yayınlanan Global Fintech 100 Listesinde yer aldı. VISA tarafından Türkiye’de yılın girişimi seçildi. Son olarak, Türkiye’den seçilen 68’inci Endeavor girişimi olma başarısını gösterdi.

Bireysel kullanıcılarına ücretsiz bir hesap, ücretsiz bir kart ve ücretsiz para gönderme hizmetleri sunan Papara, 1.000’e yakın işyerine de kurumsal ödeme hizmetleri sunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ