Zirvede Haber

Meydandayız, Ankara’dan Net Bir Haber Bekliyoruz!

Meydandayız, Ankara’dan Net Bir Haber Bekliyoruz!

Bursa’da pandemi kısıtlamaları nedeniyle zor günler geçiren restoran ve kafe işletmecileriyle çalışanları, seslerini duyurabilmek için bu Pazartesi günü de meydandaydı. Yüz yüze yaptıkları toplantıda AK Parti Bursa Milletvekilleri ve İl Başkanı’na taleplerini ilettiklerini belirten BTSO Hizmet Ticaret  Konseyi Başkanı Turgay Güler, “İşletmecilerin ve çalışanların hali yangın yeri”   dedi ve  “Şimdi Ankara’dan haber bekliyoruz” diye ekledi.  Bursa’da 4 haftadır yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini duyurmak için meydana inen işletmeciler ve çalışanları bu hafta Podyum davet önünde buluştu.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Turgay Güler, tarafından yapılan açıklamada sorunlar ve çözüm önerileri bir kez daha dile getirildi.

BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Turgay Güler, artık seslerinin duyulduğunu söyledi ve şu açıklamaları yaptı:

Ankara’dan Haber Bekliyoruz!

“Değerli Meslektaşlar Sevgili dostlar,hizmet sektörünün kıymetli çalışanları, değerli basın mensupları. Bu 4. Pazartesi , yine sesimizi duyurmak için birlikteyiz .

Sizlerle ilk buluştuğumuzda ilk basın buluşmamızda Neslihan Başkan sesimizi duyan var mı? ANKARA sesimizi Duyuyor musun diye sormuştu.

2 milyona yakın çalışan 8 milyona yakın sektör mağduru olarak Ankara’ya seslenmiştik . Bugün biliyoruz ki Ankara’ya sesimiz ulaştı.

Bu konudaki katkılarınız için değerli basın mensuplarına da ayrıca teşekkür ederim.

BTSO da olağanüstü gündemle , yüz yüze yaptığımız bir toplantı ile Bursa Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa Milletvekili Refik Özen,  Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ile  BTSO Başkanı İbrahim Burkay ,BTSO Yönetimi ve  Hizmet Ticaret Konseyi Temsilcileri olarak bir araya geldik.

Haftalardır yinelediğimiz, pandemi kaynaklı yaşadığımız sorunları aktardık , çözüm önerilerimizi ilettik.

Sorunlarımız büyük , çözüm için bütün tarafların yapıcı ve çözüm odaklı katkısına ihtiyacımız var .

Konuya ilişkin arayan ve destek mesajlarını  ileten tüm Vekillerimize ayrıca teşekkür ediyoruz.

Hizmet sektörü işletmelerinin ve çalışanlarının hali yangın yeri. Acilen tedbir alınmazsa hem sosyal hem ekonomik büyük bir yıkım yaşayacağız .

Şimdi Ankara’dan haber bekliyoruz!”

İşletmecilerin talepleri şöyle;         

1.Biz işletmeler olarak daha fazla borç stoğu biriktirmek istemiyoruz. İşletmelerimizi tekrar açabilmek için acilen hibe desteği istiyoruz  “Cansuyu “na ihtiyacımız var

2.Nisan ayında 1. Pandemi döneminde aldığımız kredilerin , en az iki yıl ödemesiz ve aynı faiz oranları ile yeniden yapılandırılmasını istiyoruz!

3.Kapalı veya faaliyetleri kısıtlanan işletmelerin kiralarının
kamu- kiralayan ve kiracı arasında külfetin eşit olarak bölünmesi  sureti ile  çözülmesini istiyoruz!

4.Kamu alacaklarının yapılandırılmasının pandemi döneminin bitimine kadar uzatılmasını, Sektörümüze ait yapılandırılma ödemelerinin ise 2022 tarihinden itibaren başlamasını istiyoruz!

5.Kapanan yada faaliyetleri kısıtlanan işyerlerimizde çalışanların kısa çalışma ödeneklerinin asgari ücret düzeyine çekilmesini ,ayrıca ücretsiz izin kapsamında olanlara yapılan desteklerin aynı oranda arttırılmasını istiyoruz!

6.Haksız rekabete neden olan uygulamalara derhal son verilsin. Ticaret barışını zedeleyen ,adalet anlayışını yaralayan, sektörel ayrıcalıklardan vazgeçilmesini istiyoruz!
7. Birinci pandemi döneminde olduğu gibi kapalı ve kısıtlı  İşyerinde “Yasal Takip”lerin durdurulmasını istiyoruz.

8.AVM ve uçaklarda olduğu gibi işletmelerinde  HES Kodu ve gerekli tedbirler alınarak BİR AN  ÖNCE açılmasını istiyoruz

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ