Zirvede Haber

Yunuseli yine gündemde!

Yunuseli yine gündemde!

Son günlerde yapılaşmaya açılma tartışmaları ile anılan Yunuseli Havaalanı bu kez Teknofest yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Eylül ayı sonundaki etkinliklerde Yunuseli’de hava araçları yarışı yapılacak.Son günlerde yapılaşmaya açılma tartışmaları ile anılan Yunuseli Havaalanı bu kez Teknofest yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Eylül ayı sonundaki etkinliklerde Yunuseli’de hava araçları yarışı yapılacak.

Konuyu, Olay Gazetesi Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesine taşıdı.

Yılmaz’ın yazısı şu şekilde:

“Haberleri izlerken dikkatimizi çekti… Türkiye’nin hava araçları ve robot teknolojisinde elde ettiği başarıların sergilendiği, her yıl büyük bir heyecana açan Teknofest’in bu yılki yarışma takvimini açıklanıyordu.

Açıklamayı…

Organizasyonu üstlenen T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar yaparken, hemen arkasında takım halinde kırmızı montuyla Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir yer alıyordu.

Bunun üzerine…

Arif Hoca’yı arayıp sorunca heyecanını paylaştı:

“Bursa Teknik Üniversitesi olarak Teknofest’in paydaş üniversitesiyiz. Yarışmanın finalini Bursa’da yapmayı önermiştik. Önerimiz kabul edildiği için çok mutluyuz.”

Gelişmeyi de aktardı:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Teknoloji Ödülleri için Bursa’ya geldiğinde ‘Bursa’da bir şey yapılması gerektiğini’ söyledim. Ne yapılabileceğini sorunca; 4 otomobil ve 3 otobüs fabrikası olduğunu, o nedenle Teknofest’te oto yarışının Bursa’ya yakışacağını söyledim.”

Şu bilgiyi verdi:

“Teknofest’te oto yarışları İzmit’teki TÜBİTAK pistinde oluyor. Dereceye girenler ise Formula 1 pistinde yarışıyor.”

Şöyle devam etti:

“Fakat Bursa’ya hava araçları yarışı verildi. Bu da prestijli ve dikkatleri üzerinde toplayan yarışmalardan biri. O nedenle çok sevinçliyiz.”

Ardından…

“Teknofest’in paydaşlarından biri olan Bursa Teknik Üniversitesi olarak her yıl yüksek katılım, çok sayıda başarı ve konuyu yakından takibimiz sayesinde yarışmanın Bursa organizasyonunu aldık.”

Yarışmayı da şöyle açıkladı:

“21-28 Eylül 2021 tarihinde, Teknofest’in drone, sabit kanat, döner kanat, İHA, Savaşan İHA ve kuş, arı, kanatlı gibi uçan cisimlerin yarışacakları serbest kategorisi yarışları Yunuseli Havaalanı’nda yapılacak.”

Bu noktada…

Arif Hoca’yı heyecanlandıran şu:

“En prestijli yarışmayla Bursa’nın havası eylülde çok güzel ve sükseli olacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ