Zirvede Haber

“Ortak mücadele Şişecam patronuna geri adım attıracak”

“Ortak mücadele Şişecam patronuna geri adım attıracak”

Şişecam’ın Bursa’da ki fabrikasında kasım ayından bu yana artan ücretsiz izinlere karşı, cam işçilerinin eylemleri sürüyor. İşçiler ücretsiz izin dayatmasının son bulmasını isterken bugün Bursa şubesine anlamlı bir ziyaret gerçekleşti.

Ücretsiz izne çıkarmaların başladığı günlerde cam işçileri fabrika içinde yürüyüş yapmış daha sonrada mesaiye kalmama eylemi yaparak yaşananlara tepki göstermişti. Patronun saldırılarının devam etmesi üzerine işçiler eylemeleri Şişecam’ın tüm fabrikalarına yayma kararı aldı. Bursa’da Şişecam’a ait Anadolu Cam Sanayi Fabrikasında toplanan işçiler Şişecam yönetimini bir kez daha uyararak fabrika içinde yürüyüş yaptı.

Fabrika içinde bildiri okuyan işçiler, “Eylemlerimiz büyük bir kararlılıkla sürüyor. Salgın koşullarında yaşamlarını sürdürmeye çalışan işçiler hükümet ve işveren eliyle işsizliğe ve yoksulluğa mahkum edildiği artık göz ardı edilemez bir gerçektir. Yaşadığımız bütün ekonomik krizler servet ve sermaye sahiplerinin kısa dönem kar hesaplarının bizi sunduğu sonuçlardır. Ancak tüm krizlerde olduğu gibi salgının faturası da işçilere kesilmekte. Tüm yük işçilerin omuzlarına bindirilmektedir. Zorunlu ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağı gibi salgında sözde mücadele uygulamaları bilinçli bir şekilde örgütlü işçileri sindirmek için kullanıldığını defalarca bildirdik. Fabrikamızda ücretsiz izne çıkarılan 13 arkadaşımızın biraz önce iş başı yaptırılmasını bir kez daha buradan çağırısında bulunuyoruz. Taleplerimiz yerine gelmezse eylemlerimiz artarak devam edeceğini” bildiren işçiler daha sonra fabrika içinde sloganlarla yürüdü.

Cam işçilerine destek ziyareti

Ücretsiz izin uygulamasının yaşandığı Bursa Şubesine bugün Eskişehir, Trakya ve Ankara’da ki cam işçilerinden destek ziyareti geldi. Cam işçileri aralarında topladıkları yardımları Bursa Şubesine ulaştırırken Şişecam patronunun saldırılarına karşı ortak bir mücadeleyle geri adım attırılacağı vurgusunda bulundu.

BursaMuhalif.com/Uğur Ökdemir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ