Zirvede Haber

Bursa’da Yunuseli krizi!

Bursa’da Yunuseli krizi!

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi il başkanlarının bugün Yunuseli Havaalanı için yapacakları ortak açıklama öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan çağrı geldi. Aktaş, “Yaşananları hayretle ve esefle izliyorum. 6 siyasi partimizin sayın il başkanlarına çağrıda bulunuyorum. Arzu ederlerse kendilerini misafir eder, konuyla alakalı toplantı düzenleyip kendilerine izahatta bulunabilirim” dedi. Bursa’da Yunuseli Havalimanı krizi gün geçtikçe büyüyor. Muhalefet partileri söz konusu geniş alanın hiçbir şekilde yapılaşmaya açılmasını istemezken havaalanının yarısının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçmesi yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi il başkanlarının bugün Yunuseli Havaalanı için yapacakları ortak açıklama öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan çağrı geldi. Aktaş, “Yaşananları hayretle ve esefle izliyorum. 6 siyasi partimizin sayın il başkanlarına çağrıda bulunuyorum. Arzu ederlerse kendilerini misafir eder, konuyla alakalı toplantı düzenleyip kendilerine izahatta bulunabilirim” dedi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın bugünkü köşesinde yer verdiği açıklamalar şu şekilde:

“Son dönem… Bursa’nın gündemine Yunuseli Havaalanı arazisi, bu alanın nasıl değerlendirileceği spekülasyonları tartışmalarıyla sık sık geliyor.

Nitekim…

CHP, İYİ Parti, Saadet, DP, Gelecek ve DEVA Partisi il başkanları bugün Yunuseli Havaalanı önünde ortak açıklama yapacaklar.

İşte…

Bu açıklama öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan önemli bir çağrı geldi.

Bakışı şu:

Yaşananları hayretle ve esefle izliyorum. Ben il başkanlarının açıklama yapmalarına karşı değilim, ama siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları kendi enerjilerini de, şehrin enerjisini de böyle şeylere yormamalı.”

Ardından…

Yeni bir Doğanbey mi geliyor, Yunuseli ranta mı açılıyor?” sorularına cevap verdi:

Atatürk Spor Salonu civarındaki düzenlemeyi sivil toplum kuruluşlarıyla adım adım istişare eden, Hanlar Bölgesi düzenlemesini sivil toplum kuruluşlarıyla istişare eden yaklaşım ve yönetim anlayışının, takdir edersiniz ki Yunuseli’nde farklı bir şey yapması mümkün değil.”

Açık bir çağrı yaptı:

6 siyasi partimizin sayın il başkanlarına çağrıda bulunuyorum. Arzu ederlerse kendilerini misafir eder, konuyla alakalı toplantı düzenleyip kendilerine izahatta bulunabilirim.”

Devam etti:

Yalnızca Yunuseli değil; bütün Bursa’yla alakalı, örneğin 1/100 binlik planlarla, Bursa’nın dönüşüm bölgeleriyle, Altıparmak ve Hanlar Bölgesi’yle alakalı ne yapmaya çalışıyoruz anlatabilirim.”

Şunun altını özellikle çizdi:

Dönüp dolaşıp konu, sanki bir şey oluyormuş gibi Yunuseli’ne geliyor. Oysa alınmış bir karar yok, yapılmış bir çalışma yok.”

Üzerinde durduğu şu:

Bursa’nın istifade edemediği bir yerden Bursa’nın istifade edeceğini söylememize, eski hataları asla yapmayacağımızı söylememize rağmen bu yaklaşımla hareket etmek abes.”

Çağrısını tekrarladı:

Kendilerini davet ediyorum. İzahatta bulunabilirim, bilgi verebilirim.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ