Zirvede Haber

“Hem partide hala kalıp hem de parti tüzüğünü hazırladığını söylemek de siyasi etikle bağdaşmaz”

“Hem partide hala kalıp hem de parti tüzüğünü hazırladığını söylemek de siyasi etikle bağdaşmaz”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 3 milletvekilinin istifasına ilişkin, “Sel gider kum kalır” açıklamasını yaparken Muharrem İnce ile ilgili ise, “Hem partide hala kalıp hem de parti tüzüğünü hazırladığını söylemek de siyasi etikle bağdaşmaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, geçtiğimiz günlerde 3 milletvekilinin CHP‘den istifa etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak, “CHP’den 3 vekil istifa edince kıyamet koparıldı. Sel gider kum kalır. Kişiler gelip geçiçidir. Vefa duygusunu unutup Cumhur İttifakı’nın ağzı ile konuşmalarını asla kabul etmiyoruz.” dedi.

“MUHARREM İNCE” AÇIKLAMASI

Faik Öztrak Muharrem İnce’nin parti kuracak olmasıyla ilgili, “Hem partide hala kalıp hem de parti tüzüğünü hazırladığını söylemek de siyasi etikle bağdaşmaz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazan CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Yalova Milletvekili Özcan Özel partiden istifa etti.

MUHARREM İNCE CHP’DEN BAZI VEKİLLERİN PARTİSİNE KATILACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Muharrem İnce’nin partisine CHP’den bazı milletvekillerinin katılabileceği bir süredir konuşuluyor.

İnce, parti kurarsa mevcut CHP milletvekillerinden katılım olacağını doğruladı ancak şimdilik kaç kişi olacağı, kimlerin olacağı konusunda bilgi vermek istemediğini söyledi.Partisinin isminin ne olduğuna ilişkin İnce, “Memleket Hareketi dediğimize göre, ona göre bir isim olur” yanıtını verdi. “Memlelet Partisi mi?” sorusuna ise “Onun gibi” demekle yetindi.

Parti kurma kararının gerekçesini, “Bu iktidarın alternatifi , bu muhalefet olamıyor” sözleriyle açıklayan İnce, hedefinin cumhurbaşkanı seçilmek için gerekli olan “50+1 oy almak” olduğunu vurguladı.

Kendisini “Millet İttifakı” içinde konumlandırdığını ve bu ittifaka nasıl dahil olacağını sorusuna ise “İttifak, seçim sathına girilirken yapılacak işlerdir. Bir siyasi partinin amaçlarına aykırıdır o. Siyasi parti önce kendi gücüne güvenmelidir. Biz 50+1 alacağız” sözleriyle CHP yönetimini hedef aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ