Zirvede Haber

YAZICIOĞLU’NUN ‘BÜYÜK’ EMANETİ 28 YAŞINDA

YAZICIOĞLU’NUN ‘BÜYÜK’ EMANETİ 28 YAŞINDA

Muhsin Yazıcıoğlu önderliğinde 29 Ocak 1993 yılında “Milliyetçi”, “Maneviyatçı”, “Sivil” ve “Katılımcı” kavramları temelleri üzerinde kurulan Büyük Birlik Partisi (BBP) siyaset arenasındaki yerini alalı 28 yıl oldu. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, BBP’nin kuruluşunun 28. Yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Alfatlı mesajında , bize ve milletin mahşeri vicdanında Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının suikasti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Alfatlı yayınladığı mesajda, “28 yıldır, ülkemize, milletimize ve inançlarımıza hizmeti esas aldığımız, uzun ve zor bir yolculuğu sürdürüyoruz. Büyük Birlik Partisi; Türkiye’yi uzun yıllar yöneten siyasi partilerin yok olduğu, siyasi yelpazenin yapısının tümüyle değiştiği, siyasi kimliklerin farklılaştığı, partilerin ve siyasi hareketlerin köklü değişikliklere uğradığı, hatta yönetim sisteminin tamamen değiştiği ülkemizde var oldu ve Allah’ın izni ile var olacak.Belki hak ettiğimiz, arzu ettiğimiz, hayalini kurduğumuz neticeleri alamadık. Ama bu 28 yılın her anında, sadece inandıklarımızı yaptık, inandığımız istikamette yürüdük ve bunun haklı gururunu yaşadık… “ dedi.

SİYASETİN KARANLIK KORİDORLARINDA HİÇ DOLAŞMADIK”

Milletimizin, sadece millete, sadece milletin değerlerine sırtını dayayan, Türk Milleti’nin tarihi misyonuna bağlı, dünya Türklüğünün birliği vizyonuna sahip, küresel emperyalizmin tüm dünyayı sömüren global politikalarının karşısında milletine kalkan olacak bir siyasi anlayışa ihtiyacı var.”diyenAlfatlı şöyle devam etti, “Büyük Birlik Partisi, kurulduğu günden bugüne, milletin inançlarının, değer yargılarının zırhı oldu. Milletimizin mukaddes kabul ettiği ne varsa, ona el uzatanlar, dil uzatanlar, karşılarında hep Biz, siyasetin karanlık koridorlarında hiçbir zaman dolaşmadık. Milletin sırtına basarak yükselenlerden hiç olmadık. Hiçbir vesayet odağının, hiçbir sermaye grubunun, hiçbir lobinin, hiçbir uluslararası projenin partisi olmadık, olmayacağız. İşte en çok bunun için milletimizin Büyük Birlik Partisi’ne ihtiyacı var.”

MUHSİN YAZICIOĞLU’NIN İLKELERİNİN YANINDAYIZ”

Muhsin Yazıcıoğlu bizim sadece genel başkanımız değildi. O, bizim, varlığı, yokluğu, mutluluğu, hüznü, inançlarımızı, ideallerimizi, hayallerimizi, sevgilerimizi paylaştığımız kader arkadaşımızdı… Yol arkadaşımızdı… Mücadele arkadaşımızdı…Gururla ve kararlılıkla ifade etmek istiyorum: Tanıdığımız ilk günden şahadetine Muhsin Yazıcıoğlu’nun yanındaydık, bugün de onun ilkelerinin yanındayız… O’nu kaybettikten sonra da Muhsin Yazıcıoğlu’nun çizgisinden hiç ayrılmadık.Onu kaybettiğimiz günden bugüne, en önemli tesellimiz, milletimizin, Muhsin Yazıcıoğlu’nun değerlerini, fikirlerini, şahsiyetini, ahlakını, siyasi duruşunu, daha iyi anladığını görmek oldu.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ