Zirvede Haber

Aşı Yerine Laf Üretiyorsunuz!

Aşı Yerine Laf Üretiyorsunuz!

Bursa İl Örgütü, İl Sağlık Müdürlüğü’ne  dilekçe vererek, biran önce aşılanma taleplerini iletti. Ardında da basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sol Parti adına açıklamayı okuyan Uğur Kurt, “Geç olmadan, ayrımcılığa ve adaletsiz uygulamalara maruz bırakılmadan; her birimiz, güvenli, koruyucu, geçerli bilimsel değerlendirmelerden geçmiş Covid-19 aşısıyla aşılanmak istiyoruz.” dedi.

İktidarın, salgınla mücadelenin her aşamasında başarısızlık gösterdiğini, basit bir maske dağıtımını dahi organize edemeyerek, aşı konusunda da aynı başarısızlığı sürdürdüğünü belirten Uğur Kurt, aylar öncesinden dile getirilen vaatlerin yerini belirsizliğe bıraktığını ve aşı konusunun tam bir muammaya dönüştüğünü söyledi.

Salgının kontrol altına alınabilmesinin yolunun aşılamanın yaygınlaşması olduğunu söyleyen Uğur Kurt, “Hepinizin hatırlayacağı gibi, aralık ayında 50 milyon doz geleceği söylenen aşı bir türlü gelmedi, ne zaman geleceği de henüz bilinmiyor. Şimdiye kadar sadece 1 milyon 200 bin kişi aşılanabildi. Bu hafta geldiği söylenen 6,5 milyon doz aşı ancak bu sayının yarısı kadar insana yetecek miktardadır. Açıktır ki gelen aşı miktarı yetersizdir, ihtiyacı karşılamaktan uzaktır.” açıklamasında bulundu.

Aşının geciktiği her saate 6 insanımız ölüyor

Güncel resmi rakamlara bakıldığında dahi, gecikilen her bir saatte 6 insanımız ölüyor, aşısız kaldığımız her saatte 200’ün üzerinde insanımıza Covid-19 bulaşıyor diyen Kurt, iktidara şu soruları yöneltti: Halka neden şeffaf, gerçek ve güvenilir bir aşı takvimi açıklamıyorsunuz? Sağlık Bakanının ağzından düşürmediği ‘Tedarik Planı’ neden yurttaşlarımızla paylaşılmıyor? Neyi gizlemeye çalışıyorsunuz?

Sağlık kamusal bir hak olmaktan çıktı

Vatandaşın yaygın aşıya ve sağlık hizmetlerine erişemezken, zenginlerin, yandaşların, AKP’li bürokratların özel aşı getirtilerek aşılandığı haberlerinin yayılmaya devam ettiğini hatırlatan Uğur Kurt, “Sağlığı kamusal bir hak olmaktan çıkardınız, bu alanda yükselttiğiniz özelleştirme dalgasıyla aşı üretim merkezlerini de kapattınız, memleketi aşıda da dışa bağımlı hale getirdiniz. Halka gerçekleri açıklamak, aşıyı hızla yaygınlaştırmak yerine, vaatler sıralamak ve yalanlar söylemek, sizlerin bu tablodaki sorumluluğunuzu örtmeye, suçlarınızı da gizlemeye yetmiyor. Halka yalan söylemeyi bırakın, cevap verin, hesap verin.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ