Zirvede Haber

Koronavirüs tekstil sektörünü alt üst etti!

Koronavirüs tekstil sektörünü alt üst etti!

Yaklaşık bir yıldan bu yana hayatı olumsuz anlamda etkileyen ve günlük yaşamı durma noktasına getiren Covid-19, Buttim’deki dükkan sahiplerine zor günler yaşatmaya devam ediyor.Kısa sürede tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de halen etkisini sürdüren Covid-19 pandemisi, hayatı olumsuz anlamda etkilemeye devam ediyor. Pandemi  her sektörde olduğu gibi tekstilciler de bu süreci ağır şekilde atlatıyor.

Bursa Buttim Tekstil Ticaret Merkezi esnafı pandemi sürecinden oldukça etkilendi.

‘ZOR GÜNLER YAŞIYORUZ’

Tekstilci iş insanı Zekeriya Işık, sektörde sıkıntılı günler yaşandığını dile getirerek şöyle konuştu:

“Ben 20 yıldır Buttim iş merkezinde tekstil işi yapmaktayım. Fakat pandemi sürecinde bütün sektörler gibi biz de etkilendik. Gerçekten son derece de zor günler yaşıyoruz.Örneğin cumartesi günleri  en yoğun olduğumuz iş günlerimizden biri ancak yaklaşık 3 aydır cumartesi günleri gelmiyoruz. Ayda 4 gün iş kaybımız var.

Bunlar da bizi etkiliyor. Müşteri eskisi gibi gelmiyor. Son zamanlarda perakende de bütün sektörler geliyordu. Şu an hiç kimse gelmiyor. İnegöl’den insanlar geliyordu ama artık kolay kolay gelmiyor. Buttim’e de el atılması gerekiyor. Bir an önce çözüm getirilmesinden yanayım.”


Aladağ Tekstil  sahibi Ayhan Aladağ ise düğünleri işaret etti ve şöyle konuştu:

“Pandemiden biz de olumsuz etkileniyoruz. İç piyasadaki ekonomik sıkıntılar. İnsanların sadece gıda alış verişi düşünmelerinden dolayı ev tekstile yönelmemeleri. Düğünlerin olmaması bizi de ciddi oranda etkiledi. Bu süreçte de devletin adlığı önlemler yeterli denilse de maalesef yeterli önlemler yok. Sıkıntılı bir süreç atlatıyoruz.“

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ