Zirvede Haber

Bu yıl planlanıyor!

Bu yıl planlanıyor!

Güvenlik Politikaları Uzman Mete Yarar, “Kandil’e bu yıl bir operasyon planlanıyor” dedi.Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, enBursa.com’da Gazeteci-Yazar Türker Akıncı’nın konuğu oldu. Türkiye’nin gündemini değerlendiren Mete Yarar, PKK’ya yönelik operasyonlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“SİNCAR BÖLGESİNE YERİNE SURİYE-IRAK BAĞLANTISINI

KESECEK BİR OPERASYON DÜŞÜNÜYORUM”

Yarar, “Sincar’ın altında kapılar var. Dağ kadrosunun geçtiği yerler var. Petrol, mal oradan geçiyor. O alan çok kritik bir alandır. Yapılırsa oraya bir operasyon yapılacak gibi geliyor. Oraya yapılacak bir operasyon coğrafyanın bağlantısını kesebilir. Talabani yönetimi PKK’ya kucak açmış durumda. Yeni Kandil olma yolunda ilerliyor. Benim tahminim Sincar bölgesi yerine Suriye-Irak bağlantısını kesecek bir operasyon düşünüyorum. Çünkü Irak’ta yaptığınız operasyonlar kalıcı olmuyor. Döndüğünüz anda PKK geri gelir ama buraya yaptığınızda kalıcı olabiliyor. Sincar bölgesine geçmişte olduğu gibi istihbarat ve hava harekatı düzenleneceğini düşünüyorum. Ben Sincar bölgesine büyük bir askeri harekat beklemiyorum.” dedi.

KANDİL’E OPERASYON AÇIKLAMASI

Operasyonun ne zaman yapılacağını değerlendiren Mete Yarar, “Oradaki hava şartlarını bilmiyoruz, Biden’ın PKK’ya tavrını bilmiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan durumları gözlemleyecektir. Kandil’e bu yıl bir operasyon planlanıyor. ” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ