Zirvede Haber

İlçemizin Geleceğini Parsel Parsel Satmadın mı! Kim Yalancı!

İlçemizin Geleceğini Parsel Parsel Satmadın mı! Kim Yalancı!
26 Kasım 2020 tarihinde yaptığı basın açıklamasına, 2 Aralık 2020 tarihli Mustafakemalpaşa Belediye Meclis toplantısında İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir hakkında bazı ithamlarda bulunan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kenar yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu. İYİ Partili Tevfik Demir; Kenar’ın ithamlı açıklamalarına sert cevap verdi. Başkan Demir; “Öncelikle hakkımda ithamlarda bulunurken ve ‘’ yalancı ‘’ diye hakaret ederken, kendimi ifade edip kendisine cevap veremeyeceğim bir ortamda konuştuğu ve tüm ikazlara rağmen buna devam ettiği için Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ı esefle kınıyorum.
Sayın Başkanın alışkanlık haline getirdiği ve Meclis Toplantılarını basın toplantısı kıvamında şov ortamına dönüştürmesi ile ilgili ise, aklı başında bir siyasi olarak kendisi adına İlçe halkımızdan özür diliyorum.
Sen verdin ben verdim diye konu olan önerge meselesine gelecek olursak, 11 haziran 2019 tarihli Meclis kararında Belediye Plan Proje Müdürlüğünün Meclise sunduğu proje iptali talep yazısını görüyoruz. Meclis gündemine taşınan bu proje iptali Muradiye Sarnıç Tesisleri projesi içindi. Meclis gündemlerinin nasıl oluştuğunu sanırım Başkan unutmuş olmalı. Kendisi onay vermeseydi bu iptal yazısı Meclise zaten gelemezdi. Farkında olsaydı projeyi nasıl kurtarırız ve tekrar hayata nasıl geçiririz diye öneri yazısı sunardı Meclise.
Şu kabul edilmeli ki, Komisyondaki arkadaşlardan dönerek tekrar Meclise geldi ve tüm desteğimizi hem komisyonda hem de Mecliste olumlu anlamda verdik. Benim yaptığım açıklamalarda söylemeye çalıştığım ve ifade ettiğim buydu. Ancak Başkan olayı özünden ayrı bambaşka yerlere götürüp yavuz hırsız misali gündem oluşturma peşine düşmüştür. Oysa geçtiğimiz haftalarda yaptığım röportajda, çok farklı konularda cevaplanması gereken sayısız eleştirilerim olmasına rağmen o soruları görmezden gelen Sayın Başkan, gidip kendini haklı çıkaracak bir bakış açısı yakaladığını düşünerek bizimde destek olduğumuz bir proje üzerinden yürümüştür. Şimdi ben eleştiri ve sorularımı tekrarlayıp kim YALANCI diye soruyorum; Güneş balcıkla sıvanmaz sayın başkan;
1-Seçim çalışmalarında kurdelasını kesip açılışını göstermelik yapıp bir türlü hizmete açamadıkları Kapalı Pazaryerini eleştirilerimizden kaçmak için 2 Kasım 2019 tarihinde açacaklarını ifade etmişlerdi. Soruyorum açtınız mı? Ben mi yalancıyım sen yalancısın?
2-Dört defa Meclisimize 300 den fazla yer satışını getirip İlçemiz geleceğini parsel parsel satanlara soruyorum; satışlardan kaç lira gelir elde edip kimlere sattınız ve personel maaşlarını ödemek dışında bu paraları İlçemize hangi yatırım için kullandınız?
3-Defalarca sorduğumuz halde cevabını alamadığımız bir konuyu bir daha soruyorum; göreve geldiğinizden beri liyakatsiz ve mülakatsız aldığınız personel sayısı nedir? Ve bu personel ile İlçemize yüklediğiniz mali külfet ne kadardır?
4-Boy boy afişler ve bastırdığınız haberlerde gördüğümüz Milet Bahçesi için de soruyorum;bizim de destek verdiğimiz fakat Mustafakemalpaşa halkımızın yeri konusunda rahatsız olduğunu görüp yer konusunda tekrar değerlendirmesi konusunda meclise önerge verdik. Tam olarak projesinde neler olduğu bilinmeyen, yapacak kurum olan Toki web sayfasında sadece ihale bilgilerinin yer aldığı ama içeriğinin görülemediği bu projenin yeri neye göre belirlendi? Ne STK lar, ne siyasi partiler, ne Meclis üyeleri ne de İlçe halkına danışmadan, fikir almadan BEN YAPTIM OLDU felsefesiyle hareket etmek sizde kötü bir alışkanlık mı?
5-Danışılmadan konuşulmadan yapılan işlerden bahsederken, Kent Konseyi hakkında da sormak istiyorum; seçim vaatlerinde kuracağınızı taahhüt ettiğiniz hatta İlçe Başkanlığınız döneminde diğer Parti İlçe Başkanları ile Kaymakamlığa Sadi Kurtulan kurmuyor diye şikayette bulunduğunuz Kent Konseyini 19 aydır niye kurmadınız? Lafta şeffaf ve ortak akıl, beraber konuşarak İlçemiz geleceği için çalışma anlayışı koca bir yalan mıydı?
6-Yeni yıl broşürlerinde Tokilerin temelinin 2020 yılı içerisinde atılacağını duyurmuşsunuz, buna istinaden soruyorum; Tokiler inşaatı göremediğimiz bir yerde mi başladı? Nitekim atılmış bir temel göremiyoruz.Tekrar soruyorum. Ben mi yalancıyım sen yalancısın?
7-Yeni yıl broşürlerinden bahsetmişken, maddi imkansızlıklar yüzünden sürekli satışları gündeme alan sizler, 2020 ylı sona ererken basım işlerine harcadığınız paraları açıklayabilecek misiniz? 30 bin tane kartpostal, bir o kadar el broşürü ve dergi maliyetinin ve yerlerde ayaklar altında dolaşan kartpostalların üzerindeki Bayrağımızın hesabını verebilecek misiniz?
Ufak bir cevap bizden size; yaptığınız ancak, önce satmak sonra basmak. İçi boş anlamsız ve sadece reklam fotoğrafları ile sosyal medya kahramanlığı.
TÜM BUNLAR YALAN MI?” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ