Zirvede Haber

DEVA Bursa, gençlerle buluştu

DEVA Bursa, gençlerle buluştu

DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz, Bursa İl Başkanlığı´nda gerçekleştirilen “Senin Şehrin Senin Geleceğin” etkinliğinde Bursa’nın çeşitli ilçelerinden gelen gençlerle bir araya geldi.Etkinlikte gençlerin sorunlarını dinleyen Özgöz, DEVA Partisi´nin gençlere verdiği önemi anlattı. DEVA Partisinin gelecek vizyonunu gençlerle paylaşan ÖZGÖZ, sorunların hızla çözülmesi için adım adım yapılması gerekenleri ve parti olarak bu adımları nasıl atacaklarını anlattı.

Yapılan söyleşi de gençler Türkiye’nin mevcut problemlerine ilişkin fikirlerini dile getirdi. Problemlerin en önemlilerinin özgürlük, demokrasi eksikliği, eğitim sistemi, işsizlik, mesleksizlik ve ekonomi olduğunun altı çizildi.

“GENÇLERİN VİZYONUNA VE DEĞİŞİM YARATMA POTANSİYELİNE İNANIYORUZ”

İl Başkanı Serkan Özgöz; gençlerin önemini vurgularken  “Sözde değil özde bir siyasi partiyiz. Partimizin gençlik kolları yok, gençler ayrı, kenarda duran bir kol değil. Onun yerine tüm yönetimlerimizin ana unsuru durumunda. Bizler bugünün ve geleceğin sorunlarının çözümlerinde var olan bilginin yeterli olmadığını biliyoruz. Bu yüzden istiyoruz ki Gençler önümüzden yürüsün, sorgulasın, karar versin. Bizler gençlerimize destek olmak ve onların önündeki engelleri kaldırmak için varız. Güçlü bir gençlik kotamız var. Bütün yönetimlerimizin en az %20 si genç olmak zorunda. Bunu başarı ile uygulayan ve gençlerle birlikte çalışan bir siyasi partiyiz. Bütün bunlar ülkemizin genç nüfusuna ve onların değişim yaratma potansiyeline olan güvenimizin yansıması” dedi.

“TÜRKİYE´DE GENÇ OLMAK!”

Etkinlikte gençler, “ülkemizde insanlar fikirlerini, düşüncelerini özgürce söylemekten çekiniyor. Düşüncesini dile getiren insanlara neler olduğunu görüyoruz, yaptırımlar maalesef ağır oluyor, sosyal medyada bir gönderiyi beğenirken bile insanlar düşünüyor. İşsizlik son yıllarda çok arttı. İş bulunamıyor, bir dükkân açılsa sermaye yok, ekonomi kötü durumda. Gençler ne yapacağını bilemez durumda. Maalesef evde oturuyoruz. Gelecek diye bir şey yok, internet sayesinde diğer ülkelerde insanların nasıl yaşadığını görüyoruz. Avrupa’da yeni mezun bir genç 2.000 € veriyor arabasını alıyor. Bizim aynı araba için 100 bin 150 bin ödememiz lazım. Öyle olunca ülkede nefes almak, yaşamak mümkün değil, gençler de ülkeden gitmek, başka ülkede yaşamak istiyor” Şeklinde sorunlarını dile getirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ