Zirvede Haber

Davutoğlu, EYT’lilere tarih verdi!

Davutoğlu, EYT’lilere tarih verdi!

CHP, Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti liderleri ile online toplantılarda buluşan EYT’liler, bu kez de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. EYT’lilerin talep ve önerilerini dinleyen Davutoğlu, ’15 Şubat’ı bekleyin’ ifadelerini kullandı.Sırasıyla CHP, Yeniden Refah Partisi ve İyi parti liderleri ile online toplantı yapan EYT’ lilerin siyasi parti liderleri ile yaptıkları toplantılar hız kesmeden devam ediyor. Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve EYT İl derneklerinin başkanları cumartesi akşamı Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile online toplantıda bir araya geldiler.

ADALETİN MALİYETİNDEN DAHA YÜKSEK BİR MALİYET YOKTUR.

Online toplantıda EYT’ liler ile bir araya gelen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu “Parti olarak bizim çok kuvvetli bir ekonomi ekibimiz var. Bu yüzden EYT meselesi üzerine kolaylıkla ama bir o kadar da titizlikle eğildiğimiz bir konudur. Bu devletin Başbakanlık görevinde bulunmuş bir siyasetçi olarak diyebilirim ki en temel ilkemiz adalettir. Size olan maliyeti, adaletten daha yüksek olan bir konu yoktur. EYT’ lilere adaletsiz davranıldığını düşünüyoruz. Bu yüzden de EYT konusunda net çözüm önerilerimiz ile geleceğiz” şeklinde konuştu.

15 ŞUBAT’I BEKLEYİN…

Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın EYT konusundaki soruları üzerine Davutoğlu; “EYT konusu da dahil olmak üzere zihnimizde netleşmiş çözüm önerileri var. Bunlardan ilki güçlendirilmiş parlamenter sistem. Bu konudaki en kapsamlı öneriyi biz sunacağız. İkincisi tüm yolsuzlukların önüne geçecek olan Temiz Siyaset Belgesi. Bunu da çok yakın bir zamanda açıklayacağız. Bunların hemen ardından 15 Şubat tarihinde; Gelecek Partisi olarak EYT konusundaki çözüm önerilerimizi de duyurmayı planlıyoruz.” Şeklinde cevap verdi.

ORTAK ÇALIŞMA GRUBU

“Toplantı sırasında; diğer liderler ile neler görüştünüz bilmiyorum ama biz Gelecek Partisi olarak; gerçekten uygulayabileceğimiz şeyleri önereceğiz” diyen Davutoğlu’ nun ekonomi ekibi de EYT konusundaki çalışmalarını üç ayrı çerçeve içinde çalıştıklarını belirtti. Yasal mevzuatlara uygunluk, Bütçeye uygunluk ve aktüeryal dengeye uygunluk konularına dikkat çekildi. Davutoğlu; EYT konusunda çalışan Gelecek Partisi ekibi ile EYT’ lilerden kurulacak ortak bir çalışma grubunun çözüm önerilerini zenginleştireceğini, EYT çalışmalarını, bu grubun da katkıları ile nihai haline getireceklerini ve ardından açıklayacaklarını belirtti.

ABO HATIRLATMASI

Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak; Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu tarafından talep edilen ortak çalışma grubu kurulması konusunda memnuniyetle destek sağlayacaklarını belirtirken “ EYT konusu ile birlikte en büyük SGK mağduriyetlerinden birinin de ABO diye tabir edilen Aylık Bağlama Oranlarıdır. 2000 yılından evvel %78 lerde olan Aylık Bağlama Oranları önce 2002 yılında %46-48 seviyelerine sonra da 2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı kanunla %28 gibi inanılmaz bir orana düşürülmüştür. Bunun sonucu olarak da bağlanacak emekli maaşları neredeyse sosyal yardım niteliğine kadar gerilemiştir. Kurulacak çalışma grubumuzun bu konuda da ekibinize desteği olacaktır” hatırlatmasını yaptı.

NOTER TASDİKİ VE AÇIK OTURUM DAVETİ

Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın “Sayın Genel Başkanım görüştüğümüz tüm siyasi parti liderlerinden talep ettik. Bu anlamda size de sormak istiyorum. Yönetime gelmeniz durumunda; özellikle de 15 Şubat tarihinde ilan edeceğiz dediğiniz EYT konusundaki çözüm önerileriniz konusunda kitlemiz için noter tasdikli bir taahhütname verebilir misiniz?” sorusu üzerine Davutoğlu; “ Aslında bizim sözlerimizin noter tasdikine hiç ihtiyacı yoktur. Bunu Başbakanlığım zamanında söz verip de yerine getirmediğim hiçbir vaadimizin olmadığı da ortaya koyar zaten ama madem ki böyle bir talebiniz var elbette 15 Şubat tarihinde yapacağımız açıklamalar için o gün bir noter bulundurup memnuniyetle istediğiniz taahhütnameyi verebiliriz” diye cevap verdi. Ahmet Davutoğlu, yapılması planlanan açık oturum programı için de “Elbette gelirim. Biz her platformda herkesle bir araya gelmekten memnuniyet duyarız” dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ