Zirvede Haber

İkinci El Araç Satışında Bilmeniz Gereken Önemli Hususları O’nunla Konuştuk

İkinci El Araç Satışında Bilmeniz Gereken Önemli Hususları O’nunla Konuştuk

İkinci el araç satışlarındaki dalgalanma daha ne kadar devam edecek? Bursalıların en çok merak ettiği konuyu  sektörünün lider kuruluşu Reba Otomotiv San Tic Ltd Şti sektörün uzmanlarından olan firma sahibi Recep Batuhan Özkan ile “2021 de 2. Elde Fiyatlar Düşecek mi? Otomotiv fiyatları nasıl seyreder? konularının cevaplarını gazetemizle paylaştı.

Özkan; “2021 de fiyat düşüşleri devam edebilir  mi? Aralık ayında yaşanan düşüşün ardından 2021’in ilk günlerindeki verilere bakıldığında satışlarda henüz bir artış veya ivmelenme olduğunu söyleyebilirim.  Yılın son iki ayındaki durgunluk sonrası satışların benzer seviyelerde devam ettiğini gördük. Ekonomideki gelişmeler, özellikle Türk Lirasının değer kazanmayı sürdürmesi fiyatlardaki geri çekilmenin devam edebileceğine işaret ediyor. Ancak rakamlar belirli seviyeleri gördüğü için, satıcı ve alıcılar düşmeye başlayan yeni fiyatlara temkinli yaklaşıyor” diyerek sözlerine başladı”

Özkan; şöyle konuştu: “Aralık ayında yaşanan düşüşün ardından 2021’in ilk günlerindeki verilere baktığımızda satışlarda henüz bir artış veya ivmelenme olduğunu söyleyemeyiz. Yılın son iki ayındaki durgunluk sonrası satışların benzer seviyelerde devam ettiğini görüyoruz. Ekonomideki gelişmeler, özellikle Türk Lirasının değer kazanmayı sürdürmesi fiyatlardaki geri çekilmenin devam edebileceğine işaret ediyor. Ancak rakamlar belirli seviyeleri gördüğü için, satıcı ve alıcılar düşmeye başlayan yeni fiyatlara temkinli yaklaşıyor.”dedi.

Recep Batuhan Özkan; “Markalar 2021 yılını, geçtiğimiz yıl yaşanan kayıpları geri kazanma dönemi olarak planlıyor ve özellikle bahar sonrası artış beklentilerini dile getiriyor. Ülkemizde döviz kurlarındaki düşüş ve ikinci el fiyatlarındaki geri çekilme sonrası oluşan yeni seviyeleri, alıcı ve satıcıların yavaş yavaş içselleştirmeye başladığını hissediyoruz.”

DENGE 2021 YILI İLK ÇEYREĞİNDE OTURUR

Özkan;“Şubat ayı sonrası 2021 model sıfır araçların fiyatları açıklanacak ve büyük ihtimalle 2020 modellerde hem fiyat hem de koşullar itibarı ile avantajlı kampanyalar göreceğiz. Bu kampanyalar ikinci el fiyatlarına düşüş olarak yansıyabilir. Dolayısı ile ancak 2021’in ilk çeyreğinde ikinci elde fiyatların belirli bir dengeye oturmasını beklemek mümkün.”

AL SATÇILAR AZALABİLİR

Özkan;“2. el otomobil alım satımı yaparak hayatını devam ettiren birçok esnafın en büyük sıkıntılarından biri, kişilerin bireysel olarak araba al sat işlemini gerçekleştirmesiydi. Bu konuyla alakalı da açıklama yapan Ozkan, “Geçtiğimiz yıl satışlarda etkisi olan alım-satım yaparak gelir elde etme çabasındaki bireysel kullanıcı sayısının, fiyatların sakinleşmesi ile birlikte düşebileceğini söyleyebiliriz. Özellikle o yıl üretilen sıfır araçların ikinci elde ilana konulma oranındaki artış, bize bireysel kullanımın yanında al-sat yaparak kazanç sağlama amacıyla ortaya çıkan bir hacmin olduğunu gösterdi. Her ne kadar Aralık ayında hem sıfır hem de ikinci elde düşen fiyatlar gözlemlesek de genel olarak artan otomobil fiyatlarının, 2021 yılında yaşı ve km’si daha yüksek olan ikinci el araçlara olan ilgiyi artırabileceğini düşünüyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ