Zirvede Haber

“EĞİTİM ÇALIŞANLARINA AŞILANMA ÖNCELİĞİ VERİLMEZSE OKULLARI AÇTIKLARI GİBİ KAPATMAK ZORUNDA KALACAKLAR”

“EĞİTİM ÇALIŞANLARINA AŞILANMA ÖNCELİĞİ VERİLMEZSE OKULLARI AÇTIKLARI GİBİ KAPATMAK ZORUNDA KALACAKLAR”

Okulların ne zaman yüz yüze eğitime geçeceği milyonlarca velinin ve öğrencinin gündeminde hala bir soru işareti olarak duruyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ’15 Şubat’tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var’ dedi ve salgının seyrine bağlı olarak ellerinde birkaç senaryo olduğunu söyledi. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, hem Ziya Selçuk’un bu açıklamasını hem de birinci dönemin uzaktan eğitimle nasıl geçtiğini Bursada Bugün’e yorumladı.

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN bursadabugun

Uzun zamandır eğitim öğretime uzaktan devam eden öğrenciler ilk dönemi geride bırakmaya hazırlanıyor.

Cuma günü karnelerini alıp ilk dönemi bitirecek öğrenciler ve aileleri yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek sorusunun yanıtını her gün bekler durumda.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ’15 Şubat’tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var’ dedi ve salgının seyrine bağlı olarak ellerinde birkaç senaryo olduğunu söyledi.

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toy, “Ne yazık ki bakanlık çağrılarımıza yanıt vermedi ve bizi eğitime erişemeyen öğrencilerimize de karne vermek zorunda bıraktı. Ziya Selçuk 15 Şubat’ta okulların açılacağını söylese de küçük yaş gruplarıyla eğitime başlanacağını ifade etti ve küçük yaş gruplarında virüsün yayılım hızı daha az dedi ancak bizler biliyoruz ki her yaş grubunun artık bir an önce eğitime ihtiyacı var” dedi.

“BAKANLIK BİZİ EĞİTİME ERİŞEMEYEN ÖĞRENCİLERİMİZE NOT VERMEK ZORUNDA BIRAKTI”

Yeliz Toy, öğrencilere Cuma günü karne verileceğini ancak bunun doğru bir uygulama olmadığını tekrarladı ve “Türkiye’de 18 milyon Bursa’da 560 bin öğrencimiz Cuma günü karne alacak. 2020-2021 eğitim öğretim hayatının birinci dönemine baktığımızda salgın koşullarında eğitimdeki fırsat eşitsizliğinin derinleştiğini görüyoruz. EBA’ya bile bağlanamayan 6 milyon öğrencimiz varken bizler onlara Cuma günü karne vermeye hazırlanıyoruz. Eğitim-İş olarak takip ettiğimiz not verme sürecinde ne yazık ki bakanlık çağrılarımıza yanıt vermedi ve bizi eğitime erişemeyen öğrencilerimize de karne vermek zorunda bıraktı” dedi.

“HER YAŞ GRUBUNUN ARTIK BİR AN ÖNCE EĞİTİME İHTİYACI VAR”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 15 Şubat’ta öncelikli olarak küçük yaş gruplarıyla yüz yüze eğitime başlanması gerektiği açıklaması hakkında konuşan Toy, şunları kaydetti: “Bilimsel eğitim artık bir lüks oldu öğrencilerimiz ne yazık ki eğitime erişemediler fakat dinsel çağrılarla da seçmeli derslerin dayatmalara dönüşmesiyle de birinci dönem eğitimin dinselleşmesini olanca hızıyla yaşadık. Üniversiteler bilimin kalesiyken yakın zamanda AK Parti’nin gözcü kulesi oldu. Öğrencilerimiz bu süreçte hem eğitime erişemediler hem de şimdi karne almaya hazırlanıyorlar, heyecanla ikinci dönemi bekliyorlar ancak biz onlara müjdeli haber veremiyoruz. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 15 Şubat’ta okulların açılacağını söylese de küçük yaş gruplarıyla eğitime başlanacağını ifade etti ve küçük yaş gruplarında virüsün yayılım hızı daha az dedi ancak bizler biliyoruz ki her yaş grubunun artık bir an önce eğitime ihtiyacı var.”

“EĞİTİM ÇALIŞANLARINA AŞILANMA ÖNCELİĞİ VERİLMEZSE OKULLARI AÇTIKLARI GİBİ KAPATMAK ZORUNDA KALACAKLAR”

Yeliz Toy, yetkililer tarafından okulları açmak için pandemi döneminde yeterince hazırlık yapılmadığını vurguladı. Toy, “Geride bıraktığımız 10 aylık sürede ne yazık ki okulların yerine yenisi yapılmadı, ilave derslikler eklenmedi. Bursa’da yıkılan 40 okulun yerine henüz yenisi yapılmadığı gibi yapım çalışmaları da sürmüyor. Milli Eğitim’de bir plan proje yok dolayısıyla bizler okullar açıldığında 15 Şubat’ta seyreltilmiş eğitimin nasıl yapılacağını merak içinde bekliyoruz. Eğer eğitim çalışanlarına aşılanma önceliği verilmezse okulları açtıkları gibi kapatmak zorunda kalacaklarını bir kez daha ifade ediyoruz. Ne yazık ki kayıp yıl 2020 bizler için telafi edilmesi çok güç koşullarda sonlanıyor. Üzülerek öğrencilerimize not vermek durumunda kalarak bu dönemi tamamlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ