Zirvede Haber

İran’dan büyük tehdit!

İran’dan büyük tehdit!

İran dini lideri Ali Hamaney, Twitter hesabından, eski ABD Başkanı Donald Trump’a benzeyen bir golfçünün ‘insansız hava aracı tarafından hedef alındığını’ gösteren fotoğraf paylaştı. Yazıda ise Hamaney’in geçtiğimiz yıl ABD’nin drone saldırısında ölen İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin intikamının alınacağı mesajına yer verildi. Twitter ise mesajı “diğer ulusları kirletmeyi” amaçladığı gerekçesiyle sildi.

İran dini lideri Ali Hamaney, Twitter hesabından paylaştığı gönderiyle Kasım Süleymani ile ilgili tehditte bulundu.

Hamaney, geçtiğimiz yıl 16 Aralık’taki Twitter paylaşımında Trump’ın ismini vermeden “General Süleymani’nin öldürülmesi emrini verenler ve bunu yapanlar cezalandırılmalıdır. Bu intikam kesinlikle doğru zamanda olacak” dedi.

Süleymani, 3 Ocak 2020’de Bağdat ziyareti sırasında Trump’ın talimatı ile düzenlenen operasyonda öldürüldü.

TWİTTER MESAJI SİLDİ

Bu ayın başlarında Twitter, Hamaney’in ABD ve İngiliz yapımı Covid-19 aşılarının güvenilmez olduğunu ve “diğer ulusları kirletmeyi” amaçladığını söylediği bir tweetini kaldırdı. Platform, paylaşımın yanlış bilgilendirmeye karşı kuralları ihlal ettiğini bildirdi.

Trump’ın İran ile Tahran’ın nükleer programını engellemeye çalışan altı ülke arasında 2015’te imzalanan anlaşmadan çıktığı 2018’den bu yana iki ülke arasındaki gerilim hızla arttı. Washington, İran ekonomisine büyük zarar veren yaptırımları yeniden uygulamaya koydu.

İran, Joe Biden’in çarşamba günü ABD başkanı olarak yemin etmesinden kısa bir süre sonra “sadece söz değil, harekete geçme” çağrısında bulundu.

Biden, İran’ın sıkı uyumu sürdürmesi halinde Washington’un nükleer anlaşmaya yeniden katılacağını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ