Zirvede Haber

‘Bursa iyi yönetilmedi’

‘Bursa iyi yönetilmedi’

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Bursa ziyaretinde enBursa.com’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bursa’nın iyi yönetilmediğini belirten Alfatlı, son zamanlarda gıda ürünlerine gelen zamlara da değindi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeminli Mali Müşavir Ekrem Alfatlı, Bursa’yı ziyaret etti.

Bursa’da doğup büyüyen Alfatlı, enBursa.com mikrofonlarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bursa’nın bugüne kadar iyi yönetilmediğine vurgu yapan Alfatlı, “Bursa’nın nasıl talan edildiğini iyi bilenlerdenim” dedi.

Alfatlı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tabi Bursa tarihin, peygamberlerin, Osmanlı devletinin kurulduğu bir şehir. Dünyada cennet deseniz eski Bursa’yı evet cennet burası derdiniz. Bursa bugüne kadar iyi yönetilmedi. Siyasi iktidardan hak ettiği kıymet ve değeri alamadı. Türkiye’de ve dünyada hak ettiği konumu da alamadı Bursa. Tabi sadece siyasetçileri ve yöneticileri suçlamamak lazım.

“BURSA’NIN NASIL TALAN EDİLDİĞİNİ BİLİYORUM”

Bunu doğma büyüme Bursalı biri olarak söylüyorum Bursa’nın nasıl talan edildiğini biliyorum. Ama o talan hiç kimseye yaramadı. Aslında birine yaramış gibi oldu ama bu tarihi ve kültürel dokusunu yitirmiş adeta savaştan çıkmış harabe haline gelmiş betonlaşma içerinde yaşamak zorunda bıraktı bizi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bey ile bir toplantımız olacak bunları aynılarını kendisine de söyleyeceğiz.”

“RANTÇILARA HÜKÜMET DUR DEMELİ”

Son zamanlarda temel gıda ürünlerine gelen zamlara da değinen Alfatlı, rantçılara dikkat çekti.

Alfatlı şöyle konuştu:

“İnsanlık tarihi boyunca Adem ile Havva’dan itibaren, Habil-Kabil var biz biliyoruz. İyi ve kötü var ve menfaatçiler var. Her mağduriyet döneminde de istismarcılar olacaktır. Bu mağduriyetler üzerinden rant çevirmeye çalışanlar olacaktır. Burada siyasetin, yönetmenin, hükümet olmanın ve milli idarenin de gerçek neden ve sebebi budur. Burada hükümete, bakanlara, cumhurbaşkanlığına görev düşüyor. Bu durumda pandemi döneminde herkesin fedakarlık yapması gerekiyor. Çalışanlar, esnaflar, çiftçiler ve işçiler sıkıntı içerisindeler. Bunu ranta çevirenlere dur diyecekler hükümettir, ülkeyi yönetenlerdir.

“VATANDAŞIN ENFLASYONU YÜZDE 40’IN ALTINA DÜŞMEDİ”

Bu zamları doğru görmüyorum. Enflasyon gerçeği var tabi. Bu enflasyonun ve maliyetlerinin çok çok üzerinde. Biliyorsunuz tüketici enflasyonu yüzde 14.6 üretici enflasyonu ise yüzde 25’ler civarındaydı 2020 yılında. Ama biz biliyoruz ki vatandaşın enflasyonu yüzde 30-40’ın atına düşmedi.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ