Zirvede Haber

Tak’tan öneri: ‘Her masada tek müşteri’

Tak’tan öneri: ‘Her masada tek müşteri’

Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, pandemi sürecinin esnafı olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Her masada bir müşteri oturursa hem kurallara uyum sağlanır, hem de lokantada da iş döner” dedi. Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, pandemi sürecinin esnafı olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Her masada bir müşteri oturursa hem kurallara uyum sağlanır, hem de lokantada da iş döner” dedi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşe yazısında Arif Tak ile gerçekleştirdiği görüşmeyi sütunlarına taşıdı.

Yılmaz’ın bugünkü makalesindeki ilgili bölüm şu şekilde:

“Bir süredir… Kestel’in Çataltepe bölgesinde Esnaf Sitesi ile ilgili tepkiler yansıyor. Pandemide esnafın yaşadığı sıkıntı da gündemde.

Böyle bir süreçte…

Tüm bakışların çevrildiği, kısa adı BESOB olan Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak’la sohbet ettik. Önceliğimiz, batma noktasına gelen esnaf oldu.

En büyük sıkıntıyı lokantacılar, kahvehaneler, düğün salonları ve masajcıların çektiğine işaret eden Tak’ın düşüncesi şu:

Lokantaların kapalı kalması hiç doğru değil. Kapalı kalmalarından ne fayda olacağını da bilemiyorum.”

Önerisi şu:

Her masada bir müşteri oturursa hem kurallara uyum sağlanır, hem de lokantada da iş döner.”

Şunun altını çizdi:

Bu konuda esnaf olarak üzülüyoruz. Kiralar birikmiş, çalışanlara para verilememiş, bütün bunlar daha büyük sıkıntı.”

Devam etti:

Hükümetimiz bazı konularda güzel kararlar aldı, kredide olumlu adımlar atıldı, hepsine teşekkür ediyoruz. Bazı iş kollarının kapalı kalması sıkıntı.”

Şunu anımsattı:

Belediyeler bazı yerlerde indirim yaptılar, ama başta Vakıflar resmi kurumlar kiralarda indirim yapmadı. Şikayetçi olduğumuz konuyu Vakıflar Genel Müdürü’yle görüşeceğim.”

Resmi kurumlar kira indirimi yaparsa özel sektörün de uyacağını vurgulayan Tak, esnafa yardımcı olan Vali Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la yetkililerine teşekkür etti:

Esnaf ve sanatkarı düşünen herkese ve kuruma teşekkür ediyoruz, ama Ankara’yı aşamıyoruz. Çıkan bazı kararlar tereddütlere yol açıyor.”

Yüzlerce esnafın arayıp çare istediğini söyledi ve ekledi:

Lokantalar, düğün salonları, kahvehaneler aylardır kapalı. Tamam, sağlık önce gelir ama bir formül de bulunmalı. Lokantalarda paket servis verimli olmuyor. Sulu yemeği pakete koyamazsın. Onun için çözüm gerek.”

Önerisini tekrarladı:

Masada tek kişinin kimseye zararı yok, ama aşamadık.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ