Zirvede Haber

TMMOB’dan Albayrak’a şaşırtan soruşturma

TMMOB’dan Albayrak’a şaşırtan soruşturma

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugün, “TMMOB’dan Albayrak’a şaşırtan soruşturma” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

AK Parti hükümetleriyle yıldızı barışmayan odaların demokrasi, fikir özgürlüğü, insan hakları vb. isteklerinin de hikaye olduğunu gördük.

Türkiye bunun en net örneğini İstanbul‘daki Gezi kalkışmasında yaşadı.

Taksim‘de sözde ağaç sökülmesini ve çevreyi bahane edip, ülkenin dev projelerine karşıtlıklarını gizlemediler. Oysa, bugün karşı çıkanların tümü o projelerden hepimizden daha çok faydalanıyor.

Türkiye‘nin artık bir kısmı hizmete giren, bir kısmının inşaatı süren dev projelerinin durdurulmasını, iptal edilmesini kalkışmayı bitirme şartı olarak sundular, fakat hiçbirine engel olamadılar.

3. Boğaz Köprüsü, İstanbul Havalimanı, Marmaray, İstanbul Boğazı’ın altından geçen tüpgeçit, Osmangazi Köprüsü, Taksim Camisi bitti, Çanakkale Köprüsü, Atatürk Kültür Merkezi inşaatı devam ediyor.

Türk Tabipler Birliği‘nin başındaki ismin geçmişi ve zaman zaman yaptığı açıklamalar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi bile çileden çıkarmıştı.

Bahçeli, birliğin ‘bölücülük‘ yaptığı gerekçesiyle kapatılmasını istemişti.

Bunları niye hatırlattık?

Geçtiğimiz aylarda İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak‘ı gazetemizin internet portalına konuk etmiştik.

Albayrak o yayında, sorumuz üzerine meslek odalarının siyaset yapmasını doğru bulmadığını, muhalefet partisi gibi davranmalarını ve Türk Tabipler Birliği‘nin tutumunu da tasvip etmediğini söylemişti.

TMMOB yasasının revize edilmesini, odaların siyaset yapmamasını dile getirmek meğer, sözde fikir özgürlükçülerini rahatsız etmiş.

Vay efendim, sen misin bunları söyleyen.

Bursa Tabip Odası‘nın ihbarı ve Türk Tabipler Birliği‘nin başvurusu üzerine TMMOB, İMO Bursa Şube Başkanı Albayrak hakkında disiplin soruşturması başlatmış.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ