Zirvede Haber

ÖNCELİKLİ AŞILAMADA DİN GÖREVLİLERİ DE UNUTULMAMALI

ÖNCELİKLİ AŞILAMADA DİN GÖREVLİLERİ DE UNUTULMAMALI

Türk Diyanet Vakıf-Sen’den din görevlilerinin öncelikli aşılanması gerekenler listesine alınmasını Sağlık Bakanlığından talep etti. Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa şube Başkanı Hilmi Şanlı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılama listesine din görevlilerinin öncelikli alınması talebinde bulundu.

Şanlı , yaptığı yazılı açıklamada, “Kovid-19 salgın süresince din görevlilerinin büyük özveri ve gayretle vazifelerini yerine getirdiğini, Vefa Sosyal Destek Grupları, filyasyon ve izolasyon ekipleri ile İl Salgın Denetim Merkezinin (İSDEM) çalışmalarında yer aldığını ifade etti.” Cami, mescit gibi kalabalık ortamlarda bulunduklarına işaret eden Şanlı, şunları kaydetti: “Bu nedenlerle aşılama programına öncelikli davet edilen meslekler arasında olması gerekiyor. Bu hem Cami görevlilerimiz hem de toplum sağlığı açısından önem taşımaktadır. Sonuçta camiye gelen insanlarla sürekli bir arada olmak durumunda kalıyorlar.Aşıların yapılması hem Din görevlilerimizin sağlığı açısından hem de namaz kılmaya gelen insanların sağlığı açısından önemli. Kapalı mekânlar olan camilerimizde 5 vakit bulunmak zorundayız. Bizlerin sağlığının korunması demek toplumumuzun da sağlığının korunması anlamına geliyor.”

Hilmi Şanlı Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak Sağlık Bakanlığına din görevlilerinin, sağlık çalışanları gibi öncelikli aşılanacaklar listesine alınması için resmi yazı gönderdiklerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ