Zirvede Haber

‘Öğrenciler yok, teröristler var!’

‘Öğrenciler yok, teröristler var!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. ABD Kongresi’ndeki 4 saatlik işgali değerlendiren Erdoğan ‘Demokrasinin yüz karası’ dedi. Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Melih Bulu hakkındaki protestolar için ise ‘Ben Melih Beyi layık gördüm’ dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar: 

ABD KONGRESİ’NDEKİ 4 SAATLİK İŞGAL

”ABD’nin tarihinde olmamış bir vaka ile karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği diye ifade edilen ABD’deki bu süreç tüm insalığı şok etmiştir. Özellikle Gezi Olayları’nda ABD’nin medyası bir siyasinin ne gibi açıklamaları olmuştur, ne gibi tehditler olmuştur. Bizim tavrımöız çok açıkken ABD’nin tutumu çok farklıydı. Ama o zaman da işin başında demokratlar vardır. Demokratlar neyse Cumhuriyetçilerin aynı olduğu gördük. ABD, demokrasinin yüz karasıdır.  

BOĞAZİÇİ’NDEKİ REKTÖR PROTESTOSU

Ben öğrencilerle neden görüşeyim. Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde olanlar terörist. İstanbul İl Başkanı da orada, o zaten bir DHKP-C militanıdır. Yasalara uygun olarak atanmıştır rektör. Melih bey, zaten daha önce iki üniversite görev almış biridir. YÖK’ün şahsıma teklif ettiği isimler arasında, 9 isim teklif edildi. Bana yasaların vermiş olduğu yetkiler noktasında ben Melih beyi layık gördüm.

BAHÇELİ VE ASİLTÜRK’E ZİYARET

Cumhur İttifakı’nın güçlenerek yarınlara devamı için birliğimiz, beraberliğimizi sürekli teyit ediyoruz. Benzer ziyaretler bundan sonraki süreçte de olabilir.

Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani yalnızlığı hissetmememiz lazım.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI 

Bazı çevrelerin aleyhte kampanyaları var, bu aleyhte kampanyalara benim milletim inanıyorum ki prim vermeyecektir. Bu Covid vakası sıradan bir vaka değildir, adeta asrın vebası. Bunun için de bir devlet başkanı olarak, bir iktidar olarak elimizden ne geliyorsa bunu yapmaya mecburuz. Bedeli ne olursa olsun aşıları alacağız, ilaçları da alacağız. Bunların bir kısmını ülkemizde üreteceğiz ve inşallah bunlarla birlikte bu mücadeleyi, savaşı vereceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ