Zirvede Haber

İşgaliye Bedelleri Esnafı Zorluyor!

İşgaliye Bedelleri Esnafı Zorluyor!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Koza Han’da kiraladığı mağazaların önünü işgal eden kiracılardan işgaliye parası aldığı için esnafın bir kısmı bu durumdan memnun değil.

Vakıfların kira dışında işgale parası da almasından memnun olmayan esnaf: “Biz burayı 4 yıl önce Vakıflardan kiraladık. Bir yıl geçtikten sonra Vakıflar kira parası dışında bizden 800 lira da işgal parası istedi. Asıl kiraladıkları yerin arka tarafı olduğunu söylediler. Bununla ilgili 11 bin lira para cezası kestiler. Biz dükkanın anahtarını ön taraftan aldık. İşgaliye parasını sonradan çıkarttılar. İtiraz ettiğimiz halde dava düşürüldü. Böyle bir hakkınız yok bu parayı ödeyeceksiniz dediler. Biz bunu ödemeye çalışıyoruz. Pandemi olduğundan beri yardım da yapılmadı. Pandeminin başındaki ödeyemediğimiz kiralar için bizden 300 350 lira gibi bir faiz alındı. Bu faizler alınmasaydı esnafa biraz destek sağlamış olurlardı.”dedi.

ecri

Vakıfların aldığı işgaliye parasının haklı olduğunu söyleyen bir diğer esnaf: “Kiralama yeri olarak bize mağazaları kiraladılar. Mağazanın dışına çıkarırsan işgaliye parası alırım senden diyor. Dükkanların ön bölümü yok burası koridor mal sahipleri burayı hukuksuz kullanıyordu. Vakıflar burayı bahçe gibi göreceğim kullandığınız alan kadar sizden ecri misil alacağım dedi. Buraların yıkılması buradaki esnafı daha çok zorlar.” şeklinde konuştu.

Koza Han’daki çevre düzenlemesinden de memnun olmadıklarını söyleyen esnaf tarihi dokuya zarar verdiğini ve yapılan çalışmaların işlerini etkilediklerini ifade etti.

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ