Zirvede Haber

Millet İttifakı dağılacak mı?

Millet İttifakı dağılacak mı?

Daha önce Millet İttifakı ile hareket eden DP’nin seçimlere tek başına girme kararı sonrası Millet İttifakı’nın geleceği ile ilgili enBursa.com’a değerlendirme yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Tatlıoğlu, “Şu an itibariyle ittifakımız devam ediyor. Sıkıntımız da yok. Bizim ittifakımız Cumhur İttifakı gibi değil. Biz bir koalisyon değiliz.” dedi

HAYRİYE TURGUT / enbursa.com

Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve yerel seçimlerde Millet İttifakı bloku içinde yer alan Demokrat Parti’nin 2023’te yapılacak seçimlerde yeni yol haritasını “tek başına seçimlere girmek” olarak belirlemesinin ardından gözler Millet İttifakına çevrildi. İttifak ortaklarından İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, DP’nin kararını ve Millet İtytifakı’nın geleceğini değerlendirdi.

Tatlıoğlu ittifaka ilişkin şunları söyledi;


“Şu an bir millet ittifakı var.  Millet ittifakının ana gövdesini Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti oluşturuyor. Demokrat Parti ve Saadet Partisi de genel seçimlerde vardı. Yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti ittifakı vardı. Şu an itibariyle ittifakımız devam ediyor. Sıkıntımızda yok. Bizim ittifakımız Cumhur İttifakı gibi değil. Biz bir koalisyon değiliz.  Yani, bağımsız kurumsal yapı anlayışımızı da Türkiye okumamız da devam ettiriyoruz.  Dolayısıyla böyle bir süreçle seçimlere gitmenin daha doğru olacağını düşünüyoruz.
Ama yarın Türkiye’nin şartları ne getirir, tabi kî o hiç kimsenin malumu değil ama bu günle ilgili bir sorun yok. Sorun çıkmasını beklemiyoruz. Bir sorun çıkmasını da istemiyoruz.
Biz güçlü bir Millet İttifakı olarak seçime girmeyi ve Türkiye’nin atmosferinin değiştirmeye oynuyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ