Zirvede Haber

Memur ve Emekli Maaşlarında Yüzde 7,40 Güncelleme!

Memur ve Emekli Maaşlarında Yüzde 7,40 Güncelleme!

Açıklanan aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emekliye yapılacak zam oranı da belli oldu.

Açıklanan aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emekliye yapılacak zam oranı da belli oldu. Aralık ayı enflasyon rakamları aylık 1,25 artarken, yıllık bazda 14,60 oldu.

Açıklanan bu enflasyon rakamının ardından memur, memur emeklisi ve diğer emeklilere yapılacak zam oranı da belli oldu.

Buna göre;

Memur ve memur emeklilerine yüzde 7.40, diğer emeklilere ise yüzde 8.38 oranında zam yapılacak.

15 OCAK’TA ALINIYOR

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacak.

DERECE VE KADEMEYE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR

Kamuda maaşlar derece ve kademeye göre değişiklik gösteriyor. Hemen her memurun maaşı farklı yatıyor. Derece ve kademe değiştikçe alacakları maaş da farklılık gösteriyor.

1/1-1/4-4/1-3/3-5/4-6/4-2/4 derece ve kademesine göre görevdeki öğretim görevlisi, öğretmen, profesör, araştırma görevlisi, polis memuru, hemşire, il müdürü, baş komiser, genel müdür, genel sekreter, hukuk müşaviri, araştırmacı, avukat, memur, asistan, daire başkanı, denetmen, eğitim görevlisi, ekonomist, gelir uzmanı, hizmetli, idare memuru, işletme müdürü, itfaiyeci, güvenlik görevlisi, müfettiş, mühendis, sağlık memuru, doktor, şoför, tekniker, teknisyen, uzman ve zabıta memurlarının 2021 Aralık zamları yer alıyor.

Tablodaki maaşlara aile yardım ve çocuk ödeneği ve memurların bulundukları illere göre aldıkları ücret farkları dahil edilmedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ