Zirvede Haber

Sözcü’ye TBMM şoku!

Sözcü’ye TBMM şoku!

Erdoğan’ın, “Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın. Ayasofya 2020’nin adeta taçlı yıldızıdır” açıklamasının ardından TBMM’nin yasama faaliyetleri, haberler ve tutanakların yer aldığı aplikasyonun gazete manşetleri yer alan bölümünde Sözcü gazetesinin yer almadığı görüldü. Meclis’ten yapılan açıklamada ise, sorunun aplikasyonda meydana gelen kesinti nedeniyle yaşandığı savunuldu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Okumuyorum, kimse de para verip almasın” diyerek hedef gösterdiği Sözcü gazetesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) haber aplikasyonundan çıkarıldı.

AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün (1 Aralık 2020) “2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı” manşeti altında Ayasofya’nın ibadete açılmasına da yer veren Sözcü gazetesine ilişkin eleştirilerde bulundu.

MANŞETLERDEN ÇIKARILDI

Erdoğan, “Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın. Ayasofya 2020’nin adeta taçlı yıldızıdır” ifadeleriyle Sözcü’yü hedef gösterdi.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından TBMM’nin yasama faaliyetleri, haberler ve tutanakların yer aldığı aplikasyonun gazete manşetleri yer alan bölümünde Sözcü gazetesinin yer almadığı görüldü.

MECLİS’TEN YALANLAMA

TBMM Başkanlığı, haber aplikasyonlarından Sözcü gazetesinin kaldırıldığı haberini yalanladı. Şirket değişikliği sebebiyle kısa süreliğine aplikasyonda bir kesinti meydana geldiği belirtilirken, dün de aynı sorunun Milliyet gazetesi için yaşandığı aktarıldı. Söz konusu aplikasyonda şu anda Sözcü gazetesinin de yer aldığı ifade edildi.

Aplikasyonu milletvekili, çalışan ve basın mensupları kullanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ