Zirvede Haber

Bursa’nın hastane planlaması! Sona gelinen planlamalar!

Bursa’nın hastane planlaması! Sona gelinen planlamalar!

Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, ildeki sağlık yatırımları hakkında enBursa.com’a bilgi verdi. Yavuzyılmaz, inşaatı devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ile restore ve güçlendirme projesi hazırlanan Memleket Hastanesi’nin yanı sıra müdürlüğe ait arazilerin kullanım planlarını anlattı.Bursa İl Sağlık Müdürlüğü bir yandan pandemi ile mücadelesini sürdürürken, bir yandan da sağlık yatırımlarını arttırmaya yöneliyor.  Müdürlük, son olarak sağlık hizmetleri envanterine 16 tam donanımlı ambulans ile 2 yenidoğan acil yardım ambulansı dahil edilirken, bir yandan da yatak sayısını arttırıyor.

İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, aralarında inşaatı devam eden 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi de olmak üzere Ayten Bozkaya Spastik Çocuk Hastanesi, Memleket Hastanesi, İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün tasarrufunda olan arazilere ilişkin enbursa.com a açıklamalarda bulundu.

Yavuzyılmaz, şöyle konuştu:


ALİ OSMAN SÖNMEZ DEVLET HASTANESİ

“Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi için ikmal ihalesi yapıldı. Süresi de tamamlandı. Yer teslimini de gerçekleştirdik. Yeni firma inşaata yeniden başlıyor. Orada bir sıkıntımız yok.

MEMLEKET HASTANESİ

Muradiye Devlet Hastanesi, eski ismiyle Memleket Hastanesi’nin pandemi döneminde yaklaşık 200 yatağını kullandık.  Oranın proje ihalesini yaptık. İhalesi sonuçlandı. Yaklaşık 600 günlük
bir proje süresi var. Restorasyon ve güçlendirme projesi tamamlandıktan sonra, şu anki, öngörüye göre 300 yataklı bir devlet hastanesi olarak tekrar hizmet vermeye devam edecek.

DR. AYTEN BOZKAYA SPASTİK ÇOCUKLAR HASTANESİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Spastik çocuklarla ilgili bir hastanemiz var. Oradaki hastanemizinde arazi problemleri vardı. Onlarda belli noktalarda halledildi. Şu anda bir istinaf aşaması var. O konuya yakın bir zamanda biter ve orasıyla ilgili de bir projelendirme çalışması başlıyoruz. Yine hastanemizi yenileyeceğiz.

ÇEKİRGE DEVLET HASTANESİ

Çekirge Devlet Hastanemiz ile ilgili ise, Ali Osman Sönmez Hastanemiz bitince, Çekirge Hastanemizin ne yapılacağına daha net karar vereceğiz. İçinde termal kaynağı da olan İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve yine o bölgeye yakın GETAT ünitemiz var. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp ünitemiz. Ama öncelikli olarak Ali Osman Sönmez Hastanesi’nin bitirip, Çekirge’nin oraya dönüşümünü sağlamak.
ZÜBEYDE HANIM KADIN DOĞUM HASTANESİ

Zübeyde Hanım Doğun Hastanesi ile ilgili bir düşüncemiz yok. İl binamızın da çok dağınık bir yapımız var.  İl Müdürlüğü’nün bir çok birimi farklı farklı binalarda, bu hizmeti de vatandaşa ulaşımı da zorlaştırıyor, yönetilmeyi de zorlaştırıyor. Biz yeni bir il binası da kazandırmak istiyoruz. Bakanlığımızla görüşmelerimizi yapıyoruz. İki tane diş hastanesi gündemimizde. Onların yerlerini netleşmesinden sonra il binasını da; şu anki bine ile Zübeyde Hanım ile birleştirilebilinir. Bakanlığımız ile görüşüp, onların teknik personellerinden de destek alıyoruz. Hangisi daha uygun olur. Vatandaşın hizmet noktasında ihtiyaçlarını nasıl daha rahatlatabiliriz diye şu anda netleşmedi. Ama şu anda Zübeyde hanım ile ilgili her hangi bir hastane tasarrufu düşünmüyoruz.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE AİT ARAZİLER

Bizim birkaç ilçede yer alan arazilerimiz var. FSM’de, yine yıkılan Yüksek İhtisas Hastane’nin arazi ile Otoban’a yakın bir arazimiz var. Merkezdeki bu binamızın ve Zübeyde Hanım Hastanesinin olduğu alan var. Bunların bir plan dahilinde şekillendiriyoruz. Fayda zarar ilişkisi, hizmet noktasındaki ihtiyaçları göz önüne alarak, hangisinin nerede olacağına, hangi yerde nasıl bir yatırım olacağını planlıyoruz. Şehir plancıları, ilin dinamikleri herkesin görüşlerini harmanlayıp, bu alanlarda en verimli neyi kullanabiliriz ona bakıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ