Zirvede Haber

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “2021’de Yeni Hatalara Geçit Vermeyeceğim!”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “2021’de Yeni Hatalara Geçit Vermeyeceğim!”

Siyaseten hayatının en rahat dönemini yaşadığını vurgulayan Başkan Aktaş, Bursa adına en iyisini yapmanın derdinde olduğunu söyledi. Çok konuşulan Yunuseli Havaalanı ile ilgili projeyle herkesi şaşırtacağını belirten Aktaş, “Ben yeni hatalar yapmayacağım. Yunuseli’yi Bursa’ya emanet edeceğim” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın en büyük medya kuruluşu olan Olay Medya’nın konuğu oldu.

Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yönetici ve köşe yazarları ile bir araya gelen Başkan Aktaş, kentin geleceği ve hedeflediği projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Görüşmede kentsel dönüşüm projelerinden suya, Uludağ’dan Hanlar Bölgesi’ne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları çalışmaları değerlendiren Başkan Aktaş, Bursa adına her alanda her şeyin en iyisini yapmanın ve kenti geleceğe taşımının derdinde olduğunu söyledi.

“YUNUSELİ’Yİ BURSA’YA EMANET EDECEĞİM”

Yunuseli bölgesinde çok şaşırtacak bir projeye hazırlandıklarını belirten Aktaş, “Ben yeni hatalar yapmayacağım. Yapılmış hatalardan da mümkün olduğu kadar telafiler yapacağım. Sürekli Doğanbey örneğini gösteriyorlar ona da sıra gelecek. Ama gerçek olan şu ki Yunuseli ile ilgili herkesi şaşırtacağım. Şok olacaklar. Merak etmesinler ben Yunuseli’yi Bursa’ya emanet edeceğim” dedi. Yıldırım’da 5 etaplı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında anlaşma sağlandığını kaydeden Aktaş, Sıcaksu bölgesinde ise 1100 konutla ilgili anlaşmanın yapıldığını, detaylı projenin hazırlandığını ifade etti.

“ZAFER PLAZA EKLENTİSİ YIKILACAK”

Hanlar Bölgesi’nde devam eden meydan projesinin de sürdüğünü dile getiren Aktaş, 500 kişilik bir ekipten 114 proje geldiğini vurguladı. Çokça konuşulan Zafer Plaza binasına da açıklık getiren Aktaş, “Orada görüşmeyi sağladık. ‘O eklenti için resmi olarak ne gerekirse yaparız’ dediler. Yani oradaki çıkıntı komple gidilecek. Bölgeye uygun bir çatı tarzı bir şey yapılacak” diye konuştu.

ULUDAĞ MERCEK ALTINDA…

Uludağ’ın 12 ay tercih edilebilir hale gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aktaş, “Otelcilerle toplantı yaptık. Uludağ’ı 12 aya yayabilmek için çalışmalarımız var. Orada termal su arayacağız. Tekrar bir fizibilite çalışması yapalım istedik. Çünkü termal burayı destekleyecek konulardan bir tanesi. Öte yandan normalde en geç 24 Aralık’a kadar kar yağıyordu. Ancak hala kar yok. Bu nedenle farklı açıdan değerlendireceğiz. Örneğin hristiyan alemi için önem arz eden eski kiliseler bulunuyor. Onların çevre düzenlemelerini yapacağız” dedi.

“EN RAHAT DÖNEMİM”

Siyaseten hayatının en rahat dönemini yaşadığını anlatan Alinur Aktaş, “Bir kaç akşam önce Cumhurbaşkanımız aradı. Bursa’ya akıyor. Ben Bursa adına bunu doldurmanın hesabı içerisindeyim. 850 milyon liralık baraj yaptıracağım diyorum. Bu BUSKİ’nin 1 yıllık yatırım bütçesi bile değil. Dolayısıyla Bursa adına ‘bunları nasıl kazanabilirimin’ derdindeyim” dedi. Aktaş Ocak 2021 zammı ile beraber belediyede çalışanların en düşük maaşının 3 bin 995 lira olduğunu da sözlerine ekledi.

Su için uzmanlarla kritik toplantı

Türkiye’nin en kurak yıllardan geçtiğini hatırlatan Aktaş, yeni kaynaklar ve yapılacak planlamalarını anlattı. Ocak ayının ikinci haftasında; üniversite, DSİ yetkilileri ve özel sektörden konunun uzmanlarıyla bir araya geleceklerini aktaran Aktaş, “Normal şartlar altında hiçbir yağış olmasa bile 75 günlük suyumuz var, beklenen yağışlar var. Bunun yanında kısa vadeli takviye etmeyi düşündüğümüz bazı kaynaklar da var.Yağmur yağmazsa, 2021 yılında herhangi bir sıkıntıya düşmemek adına neler yapabilirize bakıyoruz. İlave raporlar hazırlıyoruz. En küçük kaynağı bile değerlendirmekle ilgili tedbirler alıyoruz. Zaten bu işin en son aşaması deniz suyu. 2020 yılı boyunca kesintisiz olarak vatandaşlara suyu verdik. Suyla ilgili şu an anormal bir durumumuz yok” ifadelerini kullandı.

“ÇINARCIK 2 YILDA BİTECEK”

Suyla ilgili asıl makro projelerinin Çınarcık Barajı olduğunu vurgulayan Aktaş, bu kaynakla birlikte ciddi bir rahatlama olacağını söyledi. Ocak sonunda projeyi teslim alacaklarını kaydeden Aktaş, “Bu barajı 2 yılda bitirmeyi hedefliyorum. Bu işin kaynağı 750-800 milyon TL. Şehrin ihtiyacının yüzde 85-90’ını karşılayacak. Yani mevcut kaynağın üzerine yüzde 90 daha ekliyoruz. 180 milyon metreküp olan suya 145 milyon metreküplük yeni ilave kaynak. Bu proje bizi 2050’ye kadar çok rahat götürecek” diye konuştu.

“KUYU AÇMASAYDIK ŞU AN SUSUZDUK”

Kayıp kaçakları azaltmak için yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Aktaş, “Altyapı yatırımı haricinde olan belirli noktalardaki kayıp kaçakları da azaltmaya çalışıyoruz. Onun dışında ilave 75 kuyu açtık. O kuyuları açmasaydık şu an susuzduk. Sağlık açısından hiçbir zararı yok. Sürekli numune alınıp İl Sağlık Müdürlüğü tarafından inceleniyor” dedi.

BURSASPOR İYİ BİR HAVA YAKALADI

Özellikle son haftalarda alınan sonuçlarla yükselişe geçen ve tüm Türkiye’nin gündemine oturan Bursaspor’un genç oyuncuların Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da övgü yağdırdı. Hem genç oyuncuların başarısını hem de Teknik Direktör Mustafa Er’i kutlayan Başkan Aktaş, iyi bir hava yakalandığını ifade etti. Bu işin büyüsünün kaçmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Aktaş, “Bu sihir bozulmasın. Çocuklar hedefe kilitlendi. İnşallah Ankara Keçiörengücü maçını da kayıpsız atlatalım ve ilkyarıyı 27 puanla kapatalım. Bu daha çok şey katar bize. Şu anda en büyük sıkıntımız savunma. Çok gol atan bir takımı ama en çok gol yiyenlerden birisi de biziz. Dengeyi iyi ayarlamak lazım. Ama benim en büyük inancım takımın enerjisi” dedi.

Transfer tahtasının açılıp açılmamasıyla ilgili çok iyi düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Aktaş, “Bu konu iyice tartışılmalı. Olumlu mu olur olumsuz mu olur bu iyi düşünülmeli. Ayrıca takımdan oyuncu ayrılırsa da işin büyüsü bozulur. Geçtiğimiz süreçte Burak Kapacak’ı Rizespor istedi. Beni de aradılar ‘ben bu işe karışamam’ dedim. Başkan da ekibi bozmak istemedi. Şu anda iyi bir hava yakalandı. Bu durum bozulmasın” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ